Ali Tatar’ın Eşinden Gülen’e Sert Sözler: 'Cehennem Ateşi Bol Olsun!'

Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "Ahımız var" diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin askerine ihanet edenlerin hesap vereceğini vurguladı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in 20 Ekim'de ölümünün ardından kamuoyunda pek çok tepki ortaya çıktı. Bu tepkilerden biri de 2009 yılında "Amirallere Suikast" soruşturması kapsamında tutuklanarak büyük bir haksızlığa uğrayan ve intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar’dan geldi.

"AHIMIZ VAR"

Nilüfer Tatar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gülen'in ölümüne yönelik duygularını şu sözlerle ifade etti: "Ahımız Var… Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin şanlı askerine ihanet eden terörist başının ölüm haberini aldık. Ellerinde kan ile bu dünyadan defolup gitti, cehennem ateşi bol olsun." Bu sert ifadeler, FETÖ’nün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarına ve askerlerine karşı yürüttüğü kumpasların acı hatıralarını yeniden gündeme getirdi.

NE OLMUŞTU?

Yarbay Ali Tatar, 5 Aralık 2009 tarihinde "Amirallere Suikast" soruşturması kapsamında tutuklanarak Hasdal Askerî Cezaevi'ne gönderilmişti. 16 Aralık'ta tahliye edilen Tatar, savcının itirazı üzerine hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılınca, 19 Aralık 2009 sabahı Beylerbeyi’ndeki evinde intihar ederek yaşamına son vermişti. Tatar'ın intiharından sonra, tutuklanmasına neden olan belgede el yazısının kendisine ait olmadığı ortaya çıkmıştı.

SORUMLULAR HESAP VERDİ

Tatar’ın tutuklanmasını talep eden savcı Süleyman Pehlivan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "FETÖ üyeliğinden" 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Aynı süreçte, tutuklama kararını veren hâkim Metin Özçelik de "FETÖ üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından 10 yıl hapis cezası aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.