Ali Yerlikaya: En ufak bir göç akınının gelmesini istemiyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sınırların kırmızı çizgi olduğunu belirterek, "Huzur ve güvenliğimizin sağlanmasında, düzensiz göçle mücadelede olmazsa olmazdır" dedi. Yerlikaya, en ufak göç akınının gelmesini istemediklerini belirtti.

Türkiye- İran sınır hattında araştırmalarda bulunmak ve Sınır Güvenlik Toplantısı'na katılmak üzere Ağrı'ya gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, helikopterle Doğubayazıt ilçesine geçti. Gürbulak Sınır Kapısı'nda Sınır Güvenlik Toplantısı'na katılan Bakan Yerliyaka, toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunmuş oldu.

Bakan Yerlikaya, başta terörle mücadele olmak üzere düzensiz göç, kaçakçılık, organize suç yapıları ve diğer suç ve suç türleri ile de son derece emin bir şekilde mücadele ettiklerini söyledi.

Bakan Yerliyaka, şu şekilde konuştu:

"İllerde rahatlık ve güvenlik toplantıları yapıyoruz. Gürbulak Sınır Kapısı ve Ağrı-İran sınır hattındaki fiziki sınır güvenlik sistemlerini yerinde görmek, sunmuş olduğumuz güvenlik hizmeti ne durumda görmek için buraya geldik. Bakanlık olarak yapmamız gerekenler nedir? Tek tek not aldık. Talimatlandırdık. Bir eylem planı içerisinde de inşallah bu tarz şeyleri hayata geçireceğiz. Biliyorsunuz bakanlık olarak başta terörle mücadele olmak üzere düzensiz göç, kaçakçılık, organize suç yapıları ve diğer suç ve suç türleri ile de son derece emin bir şekilde durmaksızın çaba gösteriyoruz. Burada özellikle İran hududunda çok büyük bir çaba var. Gece gündüz demeden büyük bir çaba var. Biz Göç İdaresi Sınır Yönetimi Başkanlığı sınır yönetimi müdürlüğümüzle biz Savunma Bakanlığımızın bu duvarların hazırlanmasında onların bizden istediği fiziki güvenlik sistemleri ile ilgili tüm detayları yapma noktasında çaba gösteriyoruz. Biz bu duvarın karşı tarafınca en ufak bir göç akınının gelmesini istemiyoruz." 

İlgili Haberler

İddia: Ali Yerlikaya Görevi Bırakacak

Politika Haberleri

“Çoğunluğumuza dayanıp yönetimi tam almayacağız, oransal olarak dağıtacağız”
Zelenskiy"Çin maalesef ülkelerin barış zirvesine gelmesini engellemek için yoğun çaba sarf ediyor"
Macaristan ve İtalya, Türk Vatandaşlarının Schengen Vize Başvurularını Sıkı Denetim Altına Alıyor
Zorunlu Askerlik Kalkıyor Mu?
Türkiye'nin ilk yerli ve milli trenleri GAZİRAYDA kullanılacak!: İşte o detaylar