Ali yerlikaya orman yangınlarından gözaltına alınan kişi sayısı 7'ye çıktı, 2 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde meydana gelen 19 orman yangınıyla ilgili olarak 7 kişinin gözaltına alındığını, Bolu’nun Göynük ilçesinde ise 2 kişinin tutuklandığını açıkladı. Yerlikaya, ormanların milli servet olduğunu vurguladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de son günlerde yaşanan orman yangınlarına dair önemli bir açıklama yaptı. Bakan, 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında toplam 19 yangının meydana geldiğini ve bu yangınların sorumlusu olduğu düşünülen 7 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde günlerdir devam eden orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında ülkede toplam 19 orman yangını meydana geldi. 

Yangınları çıkardığı şüphesiyle gözaltına alınanlar şunlardır:
- İzmir’in Tire ilçesinde 3 kişi
- Ödemiş ilçesinde 2 kişi
- Bayındır ilçesinde 1 kişi
- Karşıyaka ilçesinde 1 kişi

Toplamda 7 kişi gözaltına alınmıştır. Bolu’nun Göynük ilçesinde ise 4 kişiden 2’si tutuklanmış, diğer 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. 

Yerlikaya, "Ormanlarımız milli servetimizdir ve geleceğimiz olan evlatlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır" diyerek ormanların korunmasının önemini vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.