Aliağa Limanında Rüşvet Çarkı! 33 Gözaltı, 23 Tutuklama!

Aliağa Liman Başkanlığında rüşvet ve görevi kötüye kullanma suçları tespit edildi. İzmir merkezli operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı, 23’ü tutuklandı. Haberin detayları...

İzmir Aliağa Liman Başkanlığında "rüşvet" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarının işlendiği tespit edilmesi üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir merkezli dört ilde gerçekleştirilen operasyonda toplam 33 şüpheli gözaltına alındı. Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen bu soruşturmada, Aliağa Mali Suçlar Büro Amirliği, liman çalışanları ve gemi acentesi şirketleri arasında dönen rüşvet ilişkilerini ortaya çıkardı.

ŞÜPHELİ FAALİYETLER ORTAYA ÇIKTI

Yürütülen soruşturma, Aliağa Liman Başkanlığı’nda görevli memurlar ile gemi acentesi çalışanları arasındaki rüşvet ilişkilerine dair önemli bulgular içeriyor. Soruşturma, Aliağa ilçesindeki limanlara gelen gemilerin geliş-gidiş saatlerinin tutarsız olması, gemi personelinin yeterlilik belgelerinin eksikliği gibi durumlar karşısında ceza uygulamaktan kaçınılması ve bu fiillerin göz yumulması karşılığında yapılan rüşvet alışverişleri üzerine yoğunlaştı. MASAK verileri, teknik takipler ve kamera görüntüleri ile desteklenen deliller, bu suçların işlendiğini ortaya koydu.

3.5 MİLYON TL’LİK RÜŞVET

Soruşturma kapsamında belirlenen 61 hedef şahıstan 6’sının kamu görevlisi olduğu, toplamda 32 şüpheli için gözaltı kararı verildiği bildirildi. 22 Ekim sabahı saat 07.00’de İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, tüm şüpheliler gözaltına alınırken, yapılan aramalarda dijital materyallere de el konuldu. Rüşvetle ilgili tespit edilen toplam meblağın yaklaşık 3.5 milyon TL olduğu değerlendiriliyor.

TUTUKLAMALAR GERÇEKLEŞTİ

Gözaltındaki işlemleri tamamlanan 33 şüpheli, Aliağa Sulh Ceza Hakimliği’ne tutuklama talebiyle sevk edildi. Bu süreçte 23 şüpheli tutuklanırken, 9’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir şüpheli ise mahkemeden tahliye edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.