Alice Springs’te Artan Şiddet Olayları Nedeniyle 3 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı Getirildi

Alice Springs'te son günlerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle Kuzey Toprakları Polis Komiseri, 3 gün süresince akşam 22:00 ile sabah 06:00 arasında sokağa çıkma yasağı getirildi. Eyalet Başbakanı, yasağın kentteki güvenliği artırmak amacıyla alındığını duyurdu.

Alice Springs'te artan şiddet olayları nedeniyle Kuzey Toprakları Polis Komiseri Michael Murphy, 3 gün sürecek bir sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağa göre, akşam 22:00'den sabah 06:00'ya kadar sokağa çıkmak yasak olacak ve polis, yasağa uymayanları para cezası veya gözaltı ile karşılayabilecek. Eyalet Başbakanı Eva Lawler, bu adımın güvenliği sağlamak amacıyla alındığını açıkladı.

Avustralya'nın Alice Springs kentinde, şiddet olayları nedeniyle 3 gün sürecek bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. News.com.au’nun haberine göre, Kuzey Toprakları eyaleti Polis Komiseri Michael Murphy, son 72 saat içinde yaşanan şiddet olayları nedeniyle yasağın uygulamaya konduğunu duyurdu. 

Murphy, yasağın akşam 22:00'den sabah 06:00'ya kadar geçerli olacağını belirtti. Yasağın yürürlükte olduğu süre zarfında, bölgeye gelenlerin polis tarafından durdurulabileceğini ve gerekirse bölgeyi terk etmelerinin istenebileceğini ifade etti. Murphy, polis talimatlarına uymamanın para cezası veya gözaltı ile sonuçlanabileceğini de vurguladı.

Kuzey Toprakları Başbakanı Eva Lawler, basın toplantısında yasağın kentteki şiddet olaylarına karşı kesin bir tutum sergileneceğini belirtti. Lawler, yasağın güvenliği sağlamak amacıyla alındığını ve siyasi bir gerekçeye dayanmadığını söyledi. 

Sokağa çıkma yasağı, Kuzey Bölgesi'nde mayıs ayında yürürlüğe giren yeni mevzuat kapsamında Polis Komiseri’ne "kamu düzensizliğine" karşı 72 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan etme yetkisi tanıyor.

Son günlerde yaşanan şiddet olaylarında, polis memurunun bir araçla ezildiği ve bacağı ile kolunda kırıklar oluştuğu bildirilmişti. Ayrıca, 80 kişinin karıştığı şiddet olaylarına ilave polis ekipleri sevk edilmiş ve 20 kişilik bir grup tarafından 3'ü kadın 4 kişilik bir polis ekibine saldırıldığı iddia edilmiştir.

Daha önce, 27 Mart'ta Alice Springs'de gençler tarafından bir işletmeye taş atarak saldırılması sonucu "kısmi sokağa çıkma" yasağı uygulanmıştı. Bu yasağa göre, 2 hafta boyunca 18 yaş altı bireyler için her gün akşam 18:00'den sabah 06:00'ya kadar sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Ayrıca, kent dışındaki bölgelerde 150 kişinin karıştığı benzer şiddet olayları yaşanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.