Alınan oyuncular, bozulan sözleşmeler ve yeni taktikler: Günün transfer gündemi

ABC Haber MerkeziGalatasaray’ın gündemine gelen son isim geçtiğimiz sezon Schalke’de kiralık olarak oynayan Yevhen Konoplyanka. Galatasaray, bonserivisi İspanyol kulübü Sevilla’da bulunan Konoplyanka için temaslara başladı.Gelecek...

ABC Haber Merkezi

Galatasaray’ın gündemine gelen son isim geçtiğimiz sezon Schalke’de kiralık olarak oynayan Yevhen Konoplyanka. Galatasaray, bonserivisi İspanyol kulübü Sevilla’da bulunan Konoplyanka için temaslara başladı.

Gelecek sezon Sarı kırmızılıları 4-3-3 sistemiyle oynatmak isteyen teknik direktör Igor Tudor’un sağda oynatmak için düşündüğü Konoplyanka’nın transferinde ısrarcı olduğu öğrenildi.

Galatasaray’ın yeni golcüsü Bafetimbi Gomis de bugün İstanbul’a geldi. Futbolcuyu yaklaşık 250 Galatasaray taraftarı karşıladı. Kulüp televizyonuna konuşan Gomis,  "Türkiye'den birçok arkadaşım var, Drogba ve Chedjou gibi... Bana Türkiye'deki en iyi takımın Galatasaray olduğunu söylediler" dedi.

FENERBAHÇE’NİN GÜNDEMİ 
Güne hızlı bir giriş yapan diğer bir kulüp ise Fenerbahçe oldu.

Bugün imza töreni düzenlenen Mehmet Ekici, 3 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladı. Ekici ''’ Türkiye’nin en büyük kulübüne geldim ''’ ifadesini kullandı.

İmza törenine katılan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı : 

"Bugün buraya özellikle Mehmet'in yanında olmak için geldim. Çünkü Ocak ayında Mehmet transferi için Trabzonspor Başkanı ve yöneticileri ile görüşmeler yaptık. O süreçte kulübümüze gelmesi için bazı şifai anlaşmalar yapıldı ama gerçekleşmedi. O dönemde Mehmet ile de konuştuk ve Fenerbahçe'yi anlattık. Fenerbahçe'ye gelirse neler olabileceğini, neler yaşayacağını izah etmeye çalıştık. Kendisi de Fenerbahçe'de oynamak istediğini belirtti, ama Trabzonspor Kulübü'ne bağlı olduğu için o günkü şartlara göre gelemedi. İleride başka bir kulüple anlaşmazsa yeniden konuşacağımızı ve transfer edebileceğimizi belirtmiştik. O da o günlerde Trabzonspor'un kendinden istediği şartları yerine getirerek sezonu tamamladı. Bu sürecin sonunda da kendisiyle anlaştık. Uzun yıllarda kulübümüze hizmet edeceğini düşünüyorum. Onunla beraber kadromuzun orta sahadaki eksikliği, kendisi ve diğer transferle beraber aşacağını düşünüyorum. 'Bu camiaya hoş geldin' diyorum. Ocak ayından Haziran ayına kadar kendisinin profesyonelce davranışlarını hiçbir zaman kulüp olarak unutmayacağız. İnşallah uzun yıllar sağlıklı ve milli takımda oynayacak pozisyona gelirsin, Fenerbahçe'ye hizmet edersin. Bu camianın ileriki yıllarda futbolu bıraktıktan sonra da sana faydası olacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun" dedi.

Mehmet Ekici, 11 numaralı formayı taşıyacak. Ekici’nin yıllık 2.5 milyon garanti ücret ve 1 milyon Euro imza parası alacağı öğrenildi.

Öte yandan, bugün Fenerbahçe kulüp binasına gelen Emre Mor’un menajeri Muzzi Özcan, Fenerbahçe’nin alt yapısında forma giyen Oğuz Kaan Güçtekin’in profesyonel imzası için Fenerbahçeli yetkililerle görüştü.
Emre Mor için de görüşülen Özcan, bu transfer için Fenerbahçeli yetkilileri Borussia Dortmund kulübüne yönlendirdi.

BEŞİKTAŞ’TA ABOUBAKAR VE DEMBA BA YOĞUNLUĞU
Beşiktaş’ta ise ayrılık canları çalmaya başladı. Şenol Güneş’in sunduğu rapor doğrultusunda Beşiktaş’ın yolları ayırmayı düşündüğü isimler şöyle : 

Kulüpte kiralık olarak oynayan Ersan Gülüm ile yeni bir anlaşma yapılmayacak. Aynı şekilde kiralık olarak oynayan Demba Ba ile de sözleşme yenilenmeyecek. Sözleşmesi biten bir diğer isim Ömer Şişmanoğlu’yla da masaya oturulmayacak. 

Öte yandan Arda Turan’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Beşiktaşlı taraftarlarda heyecan yarattı. Turan, Beşiktaşlı yönetici Emre Kocadağ ile birlikte çekildiği bir fotoğrafı paylaştı. 

Aboubakar’ı kadrosunda tutmaya çalışan Beşiktaş, Aboubakar’ın gitmesi göz önüne alınarak alternatif arayışlarını sürdürüyor. Kulüp, Palmeiras’ın forveti Miguel Borja’yı gündemine aldı. Aboubakar konusunda sorun çıkması halinde Beşiktaş, Brezilya kulübü ile görüşmelere başlayacak.

Beşiktaş, 1 haftadır gündeminde olan Pepe için de temaslarını sürdürüyor. Yönetim kurulu, yıllık 5 Milyon Euro ücret karşılığında 2 yıllık sözleşme ile imza parası isteyen oyuncunun imza parasını ödememek ve yıllık ücreti 3,5 milyon Euro’ya düşürmek için çeşitli prim alternatifleri öneriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Galatasaray'da Transfer Gündemi: Kerem Aktürkoğlu için Yeşil Işık Yanıyor!
İsmail Kartal'dan sert tepki: ''Onlara göstereceğiz mayıslar kiminmiş''
Kadınlar Futbol 3. Ligi'nde arbede: 7 oyuncu yaralandı
Galatasaray'da Başkanlık Yarışı: Dursun Özbek'e Süpriz Rakip!
Beşiktaş'ın Cenk Tosun Noktası!