Aliyev ile Paşinyan Münih’te görüşme gerçekleştirdi!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile barış müzakerelerini hızlandırmak amacıyla görüştü. Scholz, taraflara mevcut anlaşmazlıkları barışçıl yollarla çözme çağrısında bulundu ve Almanya'nın sürece destek vereceğini belirtti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldiği bildirildi. Scholz'un, 60. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2024) çerçevesinde gerçekleşen üçlü görüşmede, iki ülke arasındaki barış müzakerelerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından yapılan yazılı açıklamada, Scholz'un, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'in çabalarını da desteklediğini vurgulandı. Açıklamada, Almanya ve Avrupa'nın bu süreçte her türlü yardımı sunmaya hazır olduğu ifade edildi.

Başbakan Scholz'un görüşmede, her iki tarafın mevcut görüş ayrılıklarını barışçıl yollarla çözme taahhüdünü takdir ettiği belirtildi. Ayrıca, cevaplanmamış sorunların da bu şekilde ele alınması gerektiğine vurgu yapıldı.

Almanya'nın, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecine destek verme konusundaki kararlılığı da açıklamada öne çıktı. Scholz'un, her iki ülkenin çatışma alanındaki sorunları diplomatik yollarla çözme iradesini memnuniyetle karşıladığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak