Allianz Trade'in ürkütücü raporu: Türkiye'de her 5 şirketten 1'i iflas edecek

Allianz Trade'in son verilerine dayanan raporuna göre, bu yıl Türkiye'deki şirketlerin iflas oranı yüzde 20'yi bulacak. 2026'ya kadar sürecek küresel iflas oranlarında çift haneli artışlar bekleniyor.

Allianz Trade'in küresel iflas raporuna göre, Türkiye'de her 5 şirketten 1'inin iflas etmesi bekleniyor, bu da iflas oranının yüzde 20'ye ulaşacağı anlamına geliyor. Raporda, Türkiye'nin, şirketlerin yüksek finansman maliyetleri ve ekonomik durgunlukla mücadele ettiği iki büyük pazardan biri olduğu vurgulanıyor.

Allianz Trade CEO'su Aylin Somersan Coqui, ticari iflaslardaki küresel dalgalanmanın nedenlerini değerlendirerek, bunun durgun küresel talep, jeopolitik belirsizlikler ve düzensiz finansman koşulları gibi faktörlerden kaynaklandığını ifade etti. Pandemi ve enerji krizi döneminde şirketleri koruyan devlet desteklerinin sona ermesiyle, daha önce önlenmiş iflasların şimdi gün yüzüne çıktığını belirten Coqui, "Bu sebeple, GSYH toplamı küresel toplamın yarısından fazlasını oluşturan birçok ülkede 2024'te çift haneli iflas artışları yaşanacak ve küresel GSYH'nin üçte ikisini oluşturan ülkelerde iflas seviyeleri pandemi öncesi seviyelerin üstüne çıkacak" dedi.

Raporda ayrıca, iflasların ABD'de 2025'te yüzde 12, Almanya'da ise yüzde 4 artmasının beklendiği belirtilirken, Fransa ve Birleşik Krallık'taki yüksek iflas oranlarının gerilemesinin öngörüldüğü ifade ediliyor. İtalya'da iflasların 2025'te yüzde 4, 2026'da ise yüzde 3 oranında artacağı, Çin'de ise ticari iflasların 2025 ve 2026 yıllarında sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 6 oranında yükseleceği tahmin ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.