Alman basınında Türkiye: Siyasi darbe beklenebilir

Frankfurter Allgemeiner Zeitung'dan siyasi büro yetkilisi Rainer Hermann, bugünkü değerlendirmesinde ''Darbe denemesi savuşturulmuş olsa dahi toplumdaki memnuniyetsizlik sürüyor'' ifadesinde bulunurken, ''Ordu ve jandarma içinde, büyük...

Frankfurter Allgemeiner Zeitung'dan siyasi büro yetkilisi Rainer Hermann, bugünkü değerlendirmesinde ''Darbe denemesi savuşturulmuş olsa dahi toplumdaki memnuniyetsizlik sürüyor'' ifadesinde bulunurken, ''Ordu ve jandarma içinde, büyük kentlerin dışında güvenlikle ilgili kurumlarda da hoşnutsusluk sürüyor'' iddiasında bulundu.

Solorg sitesindeki habere göre, Süddeutsche Zeitung'dan Julia Ley, İslambilimci ve Deutsche Orienet Instutut'ün 1976 ile 2007 yılları  arasında müdürlüğünü  yapmış Prof. Dr. Udo Steinbach'la yaptığı röportajda,  ordunun büyük bölümünün hâlâ Kemalist eğilimli olduğunu ancak yeni bir askeri darbenin Türkiye'de koşullarının olmadığını öne sürdü.

'SİYASİ DARBE BEKLENEBİLİR'

Bu darbe girişiminin yeni süreçleri katalize edebileceğini belirten Steinbach, Erdoğan tarafından kızağa çekilen Davutoğlu ve Gül gibi aktörlerin ''anlamlı bir sessizlik'' içinde olduklarını ve olası bir durumda Erdoğan karşıtı bir projede yer alabileceklerini öne sürdü.

'ERDOĞAN'A KARŞI SİYASİ DARBE OLABİLİR'

Gazeteci Julia Ley'in Erdoğan'ın ''kusursuz bir demokrat'' olmadığını, ''gitmesinin daha iyi olup olmadığı''nı sorması üzerine ise, ''Olabilir. Ancak günün birinde Erdoğan'a karşı siyasi darbe olamayacağını kimse garanti edemez. Hem de kendi partisi içerisinden...'' ifadesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Paris'teki Askeri Hastanede Lassa Ateşi Teşhisi Konulan Asker Tedavi Altında
Hamas'tan İsrail'e Çağrı: Refah Operasyonu Ateşkesi Tehdit Ediyor
İsrail'in Gazze ve Refah'a saldırıları devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Bulgaristan'da seçimlere, 20 parti ve 12 koalisyonun katılacağı hazırlıklar yapılıyor
Gallant'ın ziyaret ettiği askeri üs vuruldu!