Alman fermuar devi, Türk firma tarafından satın alındı; fabrikanın yeri belirlendi!

Alman menşeli Opti'nin Türkiye'deki üretim ve marka kullanım hakkı, EMR-NEXT Grup tarafından satın alındı. 1936 yılında kurulan Opti, savunma sanayi, otomotiv, ayakkabı, deri ve ev tekstili gibi sektörlere fermuar tedarik ediyor.

Küresel fermuar endüstrisinin önde gelen firmalarından biri olan Alman menşeli Opti'nin Türkiye'deki üretim ve marka kullanım hakkı, EMR-NEXT Grup tarafından satın alındı. 1936 yılında kurulan ve Avrupa genelinde çeşitli sektörlere fermuar tedarik eden Opti, savunma sanayi, otomotiv, ayakkabı, abiye, deri ve ev tekstili gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

EMR-NEXT Grup, şu anda İstanbul, Edirne ve Bulgaristan’daki fabrikalarında yılda 25 milyon metre fermuar üretim kapasitesine sahip. Bu satın alma ile birlikte üretim kapasitesini üç katına çıkarmayı planlayan şirket, Türkiye ve dünya fermuar pazarında daha güçlü bir konuma gelmeyi hedefliyor. Opti için Bursa'da kurulacak yeni fabrika, istihdamı da artıracak ve çalışan sayısını 150 kişi daha yükseltecek.

EMR-NEXT Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özpehlivan, bu yatırımın Türk tekstil sektörüne önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Özpehlivan, "OPTİ, Türkiye ve dünya fermuar sektörünün en köklü markalarından biri. Bu birleşme ile üretim, istihdam ve ihracat konularında sektöre moral kaynağı olmayı umuyoruz" diyerek yatırımın ülke ekonomisi açısından taşıdığı önemi vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.