Alman Futbol Federasyonu: Futbolcular istismar ediliyor

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel,  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere’ye yaptığı ziyaret sırasında, İngiltere Premier Lig'de oynayan Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun’la...

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Reinhard Grindel,  AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İngiltere’ye yaptığı ziyaret sırasında, İngiltere Premier Lig'de oynayan Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun’la görüşmesine tepki gösterdi.

Grindel'in Twitter hesabında ve DFB’nin internet sitesinde de yer alan açıklama şu şekilde:

''DFB, göçmen kökenli oyuncuların özel durumlarına elbette saygı duyuyor. Ancak hem futbol hem de DFB'nin değerleri, Bay Erdoğan tarafından yeterince önemsenmiyor. Bu yüzden milli futbolcularımızın kendisinin seçim kampanyası için istismar edilmeleri hoş değil. İki oyuncumuz, bu eylemleriyle DFB’nin uyum çalışmalarına yardım etmedi."

Sputnik'in haberine göre,  Alman medyası da Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendi formalarını hediye ettiklerini söyleyerek, İlkay Gündoğan'ın  Erdoğan’a hediye ettiği formasına "Sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımla" yazdığını belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu: ‘Yeni tip casusluk’ suçları
Kavala ve Demirtaş siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu haksızlıktır
Araç almayın, çanta ve ajanda yaptırmayın
Siyaseten hiçbir menfaatimiz yok
Keşke yargılansanız diyen doktora Erdoğan’a hakaret davası açıldı