Alman futbolunun efsanelerinden Brehme yaşama veda etti!

Almanya'nın 1990 Dünya Kupası şampiyonluğundaki simge isimlerinden biriydi! Andreas Brehme, 63 yaşında yaşamını kaybetti! Efsane isim hayata gözlerini yumdu! Alman futbolcunun yaşama vedası büyük üzüntü yarattı!

 

Alman futbolu bugün gelen acı haberle şok oldu. Efsanevi karakterlerden Andreas Brehme, 63 yaşında hayatını kaybetti. Brehme'nın ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirtildi.

Almanya'nın en büyük yeteneklerinden biri olan Andreas Brehme, 1988-1994 yılları arasında milli takımda 86 kez forma giydi. 1986 ve 1990 Dünya Kupalarının yanı sıra 1988 ve 1992 Avrupa kupalarında da adından söz ettirmeyi başardı. 

Sol bek oynamasına rağmen milli takımda 4'ü Dünya Kupası finalinde olmak üzere 8 gol atan Andreas Brehme, ülkesinin 1990 Dünya Kupası'nı kazanmasında önemli rol oynadı. Kaiserslautern, Bayern Münih ve Inter kariyeri boyunca Andreas Brehme, 481 maçta 65 kez vole atmayı başardı.

Brehme'nın kupa koleksiyonunda Dünya Kupası'nın yanı sıra 2 Almanya ligi, 2 Almanya Kupası, 1 İtalya ligi, 1 İtalya Süper Kupası ve 1 UEFA Kupası da yer alıyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Beşiktaş yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda çağrıda bulundu
Aziz Yıldırım, Manisa’da bir düğüne katıldı!
Bayer Leverkusen Bundesliga'da Namağlup Şampiyon Oldu: Tarihi Bir Başarı!
Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti