Alman havayolu şirketi Lufthansa Türkiye ile ilgili şikayette bulundu!

Alman havacılık şirketi Lufthansa, Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerindeki havayolu şirketleriyle aralarındaki rekabet eşitsizliğine vurgu yaparak, Avrupa Birliği'ndeki siyasetçilere harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

Almanya'nın ulusal havayolu şirketi Lufthansa, Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerindeki rakipleriyle rekabet edememekle ilgili olarak Avrupa Birliği yöneticilerinden destek talep etti. Lufthansa'nın yaptığı açıklamada, bölgedeki havayolu şirketlerinin devlet yatırımlarından faydalandığı iddia edildi. Bu durumun etkisiyle Frankfurt-Pekin seferlerinin durdurulmasının değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada, şirketin tüm hatlardaki seferlerini sürekli olarak gözden geçirdiği vurgulandı. DW Türkçe'de yer alan haberlere göre, Lufthansa ve diğer Avrupa havayolu şirketleri, Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerindeki havayolu şirketleriyle "aşırı derecede eşitsiz" bir rekabet ortamında bulunduklarını ifade etti. Lufthansa, bu ülkelerin havayolu şirketlerinin hava taşımacılığı sektöründeki devlet desteklerinden yararlandığını belirtti.

Lufthansa sözcüsü, Almanya ve Avrupa Birliği'ndeki siyasetçileri, Avrupa havayolu şirketlerini uluslararası rekabette zor durumda bırakan koşullar karşısında harekete geçmeye çağırdı. Bu durum, Avrupa havayolu sektörünün geleceği açısından önemli bir endişe kaynağı oluşturmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.