Alman İstihbaratı, Rusya'nın Sabotaj Tehdidine Karşı Alarmda!

Alman istihbarat birimleri, Rusya'nın Almanya'daki sabotaj faaliyetlerini artırabileceğine dair ciddi uyarılar yaptı. Kritik altyapılar ve askeri hedefler üzerindeki casusluk ve sabotaj girişimlerine karşı güvenlik önlemleri artırıldı. İşte ayrıntılar...

Almanya Anayasayı Koruma Dairesi Başkanı Thomas Haldenwang, Federal Meclis'te yaptığı açıklamada, Rusya'nın Almanya'daki casusluk ve sabotaj faaliyetlerinin ciddi şekilde arttığını vurguladı. Haldenwang, "Rus istihbarat servislerinin agresif eylemlerini yakından takip ediyoruz," dedi.

Spiegel'in haberine göre, Federal İstihbarat Servisi (BND) Başkanı Bruno Kahl da benzer bir uyarıda bulunarak, Rus gizli istihbarat faaliyetlerinin daha önce görülmemiş bir düzeye ulaştığını ifade etti. Kahl, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Batı'nın sınırlarını test ettiğini belirtirken, durumun daha kötüleşmesinin beklenmediğini dile getirdi.

Alman Askeri İstihbarat Servisi Başkanı Martina Rosenberg ise Alman Silahlı Kuvvetleri’nin casusluk ve sabotaj faaliyetlerinin hedefi haline geldiğini söyledi. Rosenberg, kritik altyapıya yönelik casusluk girişimlerinin alarm verici olduğunu ve daha fazla dikkat gerektirdiğini belirtti.

LEIPZIG’DE BÜYÜK BIR FELAKETIN EŞIĞINDEN DÖNÜLDÜ

Özellikle temmuz ayında Leipzig Havalimanı’nda yaşanan bir olay, Alman güvenlik yetkililerini endişelendirdi. Havalimanında bir kargo konteynerinde yangın çıkarıcı bir cihazın patlaması sonucu çıkan yangının sabotaj olabileceği düşünülüyor. Yangın, sevkiyatın gecikmesi nedeniyle uçakta değil, havalimanında meydana geldi ve bu durum olası bir felaketi önledi. Yetkililer, eğer sevkiyat zamanında yapılsaydı, uçakta büyük bir facia yaşanabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.