Alman medyasından seçim yorumu: Kemal Kılıçdaroğlu ve Tayyip Erdoğan’ı karşılaştırdılar

6 Şubat’ta Türkiye’yi sarsan zelzele felaketi sonrasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın resmen talibi olmasıyla beraber seçim süreci de başladı.

Uluslararası medya kuruluşları da Türkiye’deki seçime büyük ilgi gösterdi. Her gün seçimlerle ilgili çözümleme ve yorumlar internasyonal medya müesseselerinin sayfalarında ve ekranlarında yer alırken Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild de kapsamlı bir haber yayınladı.

“Anketlerde önde. Bu adam Erdoğan’a karşı ne kadar tehlikeli” başlığını kullanan Bild, “Bu insanın ayakta kalma gücü var! Uzun yıllara ve sayısız mağlubiyete karşın 74 yaşındaki Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini muhalefetin cumhurbaşkanı talibi olarak konumlandırdı” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ta Erdoğan’a karşı yarışacağına dikkat çeken Bild, “Kılıçdaroğlu hakikaten de 20 yıl iktidarda olan tutucu önder Erdoğan’ı yenebilir. Son anketlerde Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın bir fazlaca önünde seyrediyor” ifadelerini kullandı. 6 Şubat’ta Türkiye’yi sarsan zelzele sonrasında bölgeye yardımlara giden Kılıçdaroğlu’nun bu hamlelerinin pozitif görüldüğünü yazan gazete, “Uzun süreler süresince Kılıçdaroğlu, yüksek sesle konuşan ve otoriter rolünü oynamayı seven Erdoğan’a karşı bir şey yapması imkansız benzer biçimde görünüyordu” yorumunu kullandı.

Marc Oliver Rühle adlı muhabirin haberinde, “Fakat şimdi birçok Türk 47 binden fazla insanoğlunun öldüğü yıkıcı zelzele sonrasında yardımların yavaşlığından cumhurbaşkanını suçluyor. Ve tam da bu noktada Kılıçdaroğlu devreye girdi: Felaket sonrasında hükümeti yetersizlikle suçladı ve güç yapısındaki yolsuzlukları açıkladı” denildi.

2010’dan beri Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin başlangıcında bulunduğunu ve partisinin muhafazakarlara yönelik ve Kürtlere yönelik açılımlarda bulunduğunu yazan Bild, “Kendi çevresini kızdırma pahasına sağcı partilerle ittifak kurdu ve CHP’ye başörtülü hanımları kabul etti. 2019’da CHP, İstanbul ve Ankara’da büyük şehirleri kazanmıştır ve Erdoğan’ın AKP’sinin uzun senelerdir bu şehirlerde devam eden iktidarını sonlandırdı. Bu değişimin ilk işaretleri olarak yorumlandı” yorumuna da yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu