Alman Otomotiv Devi Alarmda: 3 Bin Çalışan İşe Gelmedi, Kriz Büyüyor

Alman otomotiv devi Audi'nin Brüksel'deki fabrikasında büyük bir belirsizlik yaşanıyor. Çalışanlar, Volkswagen Grubu'nun fabrikalarına yeni üretim modelleri tahsis etmemesine tepki olarak işe gitmeme kararı aldı. Bu hareket, fabrikanın geleceği ile ilgili endişeleri artırdı.

Audi'nin Brüksel'deki fabrikasında çalışanlar, Volkswagen Grubu'nun tesise gelecekte üretim için herhangi bir model tahsis etmemesi nedeniyle bugün işbaşı yapmadı. Belçika basınında yer alan bilgilere göre, Audi’nin Brüksel fabrikası çalışanları, iş bırakarak tepkilerini dile getirdi.

Audi yönetimi, dün yaptığı açıklamada, Volkswagen Grubu'nun Brüksel'deki fabrikanın gelecekte üretim için herhangi bir model tahsis etmediğini duyurmuştu. Bu belirsizlik, çalışanlar arasında endişelere yol açtı ve fabrikanın geleceği konusunda netlik sağlanmasını talep eden iş bırakma eylemine neden oldu.

Q8'İN ÜRETİM YERİ BELİRSİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

Audi Q8’in üretim yeri konusunda belirsizlik sürüyor. Audi Brüksel çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla 16 Eylül’de Brüksel’de bir protesto düzenleyecekler. Temmuz ayında Volkswagen Grubu, Audi markasının lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8'in üretiminin Brüksel'den Meksika'ya kaydırılacağını ve Brüksel fabrikasında yeniden yapılanmaya gidileceğini açıklamıştı. Bu karar, fabrika çalışanları ve sendikalar tarafından endişeyle karşılanmıştı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.