Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü

Almanya merkezli perakende devi Galeria Karstadt Kaufhof iflas etti. Pandemi ve siyasi gerilimlerin etkisiyle zor günler yaşayan şirket, 92 mağazasını kapatma kararı aldı. Çalışanlarını da işten çıkaracak.

Almanya'nın önde gelen perakende devlerinden Galeria Karstadt Kaufhof, ekonomik sıkıntılarla boğuşurken yaşadığı iflas, pandeminin etkisiyle derinleşen krizin ve siyasi gerilimlerin gölgesinde gerçekleşti. Şirket, 92 mağazasını kapatma ve binlerce çalışanını işten çıkarma kararı alarak sektörde şok dalgası yarattı.

Almanya merkezli perakende devi Galeria Karstadt Kaufhof, dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin etkileriyle başa çıkamayarak iflasını açıkladı. Pandeminin neden olduğu ekonomik belirsizliklerin yanı sıra İsrail-Filistin çatışması ve Rusya-Ukrayna gerilimi gibi siyasi gelişmelerin piyasalarda yarattığı tedirginlik, şirketin de zor duruma düşmesine neden oldu. Bu zorluklar, şirketin 22 Mart'a kadar bir alıcı bulamaması halinde, kalan 92 mağazasını kapatmayı ve çalışanlarını işten çıkarmayı planlamasıyla doruğa çıktı.

Galeria Karstadt Kaufhof, üçüncü kez iflasın eşiğine gelmiş durumda. Önceki iflas başvurularında olduğu gibi, bu kez de şirket satış noktalarını azaltmış ve mağaza sayısını 170'ten 92'ye düşürmüştü. Ancak bu önlemler, şirketin yaşadığı finansal sıkıntıları çözmeye yetmedi. Yönetim, çalışanlara gönderdiği bir mektupta, işten çıkarmaların ve mağaza kapanışlarının kaçınılmaz olduğunu belirtti. Bu gelişme, perakende sektöründe yaşanan tedarik problemleriyle birleşince, şirketin iflasına yol açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
9 Mayıs 2024 akaryakıt fiyatları
9 Mayıs 2024 Güncel Altın Fiyatları