Alman sözcü Fischer: 'Gazze'de soykırım yapıldığına dair emare görmüyoruz'

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın İsrail'e silah vermediği iddialarını yanıtladı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın soykırım iddiaları nedeniyle İsrail'e silah vermediği yönündeki iddialara yanıt verdi. Fischer, "Bu konu hakkında daha önce de birkaç kez konuşmuştuk. Pozisyonumuz değişmedi; İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz." şeklinde konuştu.

Fischer, Alman Bild gazetesinde yer alan bir habere atıfta bulunarak, soykırımın tanımını yaptı: "Soykırım, etnik grupların etnik veya sosyal özellikleri, milliyetleri veya dini inançları temelinde kasıtlı olarak öldürülmesi, imha edilmesi veya diğer şekillerde yok edilmesi anlamına gelir."

Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner ise Almanya'nın İsrail'e asla silah yasağı uygulamadığını vurgulayarak, "Bunu bir kez daha belirtmek isterim; İsrail'e silah ihracatına yönelik bir yasak söz konusu olmamıştır." dedi.

Bild gazetesi, Almanya'nın İsrail'den silahların "soykırım" için kullanılmayacağına dair yazılı güvence talep ettiğini öne sürdü. İsrail'in bu belgeyi ilettiği ve ardından Başbakan Olaf Scholz'un mecliste "İsrail'e silah sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.