Alman vatandaşlığı almak isteyenlere müjde! Yeni yasa onaylandı, engeller azaldı: İşte yeni şartlar

Almanya'da yaşayan yabancılara Alman vatandaşlığı verilmesi sürecinde önemli değişikliklere gidilmesini öngören yeni yasa tasarısı, Federal Parlamento'da kabul edildi. Tasarının getirdiği yenilikler, Alman vatandaşlığına geçiş sürecindeki engelleri azaltmayı hedefliyor.

Almanya'da yaşayan yabancılara Alman vatandaşlığı verilmesini kolaylaştıran yeni yasa tasarısı Federal Parlamento'da kabul edildi. Tasarı, çifte vatandaşlığı mümkün kılarak Alman vatandaşlığına geçiş süreçlerinde önemli değişikliklere imza attı.

VATANDAŞLIK SÜRECİNDEKİ ŞARTLAR YENİDEN BELİRLENDİ

Parlamentodan geçen tasarı ile Alman vatandaşlığına başvuranlarda aranan en az sekiz yıl Almanya'da ikamet etme şartı beş yıla indirildi. Bu süre, özel uyum başarısı durumunda üç yıla kadar inebilecek. Yeni düzenleme, Alman vatandaşlığı alma hakkını, Alman Anayasası'ndaki değerleri kabul eden, Almancayı öğrenen ve özel çaba sarf eden bireyler için daha erişilebilir hale getiriyor.

ALMANYA İÇİŞLERİ BAKANI: "MODERN BİR VATANDAŞLIK YASASI"

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, oylama öncesinde yaptığı açıklamada, yenilenen Vatandaşlık Yasası'nın Almanya için fırsatlar yaratacağını ifade etti. Faeser, yapılan değişikliklerin, nitelikli iş gücünü ülkeye çekmek ve Almanya'nın rekabet gücünü artırmak adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

MUHALEFET VE ELEŞTİRİLER

Ancak, muhafazakar Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) muhalefeti sert bir şekilde eleştirdi. CDU İç Politika Sözcüsü Alexander Throm, tasarının vatandaşlık sürecindeki şartları büyük çapta azalttığını ve vatandaşlığa kabulün çok hızlı olacağını savundu. Diğer yandan, Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut ve sendika temsilcileri de yeni yasada yer alan bazı şartları eleştirerek sosyal yardım alanların bu avantajdan yeterince faydalanamayacağını ifade ettiler.

Yeni Vatandaşlık Yasası, Almanya'nın göç hikayesi olan milyonlarca kişiyi etkileyecek. Yasa, Almanya'nın toplumsal çeşitliliğini daha da artırarak, ülkede uzun yıllardır yaşayan ve katkı sağlayan bireyleri takdir etmeyi amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.