Alman ZDF kanlı Türkiye'deki medya kuşatmasını Merdan Yanardağ'a sordu

ABC GazetesiTayyip Erdoğan’ı eleştiren mizahi bir klibin önce yerel televizyon kanalı NDR, daha sonra ise devlet televizyonu ARD’de yayınlaması üzerine Türkiye'nin Almanya'ya nota vermesi üzerine bir kez daha tümdünyada gözler...

ABC Gazetesi
Tayyip Erdoğan’ı eleştiren mizahi bir klibin önce yerel televizyon kanalı NDR, daha sonra ise devlet televizyonu ARD’de yayınlaması üzerine Türkiye'nin Almanya'ya nota vermesi üzerine bir kez daha tümdünyada gözler Türkiye'deki medyaya yönelik baskılara çevrildi.

Alman ZDF kanalında yayınlanan "Heute+" programı, ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'a bağlanarak Türkiye'de medyaya yönelik baskılar konusunda bir dosya haberi ekrana getirdi.

Merdan Yanardağ, ZDF'ye verdiği röportajda Erdoğan'ın ve AKP iktidarının Türkiye'yi dinci ve mezhepçi bir diktatörlüğe, faşizan bir rejime doğru sürüklediğini anlattı. Erdoğan ve AKP iktidarının basın özgürlüğünü ortadan kaldırdığını ve Türkiye'de medyanın yüzde 70'ini doğrudan kontrol altına aldığını söyleyen Yanardağ, AKP'nin ülkeyi demokratikleştiriceğine ilişkin büyük bir yalan söylediğini, iki yüzlü bir siyaset izlediğini ve bazı kesimlerin bir dönem buna inandığını vurguladı.

Batı'nın da Erdoğan ve AKP'yi desteklediğini, bunun büyük büyük bir hata olduğunu söyleyen ve bu tutumu eleştiren Merdan Yanardağ, Erdoğan ve AKP'nin "muhafazakar demokrat" bir hareket değil, fundmentalist olduğunu söyledi. Yanardağ, "Erdoğan ve AKP, merkez sağ bir çizgiye sahip değil, kökten dinci ve siyasal islamcı bir harekettir" dedi.

"KORKMUYORUM"

Röportajda medyaya yönelik baskılar karşısında korkup korkmadığı sorulan Merdan Yanardağ, gazetelerin ve gazetecilerin büyük bölümünün teslim olduğunu, ama Türkiye'de cesur gazetecilerin de olduğunu söyledi. Yanardağ, "Ben korkmuyorum ve benim gibi başka arkadaşları da var" dedi. Bir soru üzerine "Ben de gazeteci olarak hapis yattım" dedi.

ALMANYA'DAN UYARI GELDİ

Türkiye ile Almanya arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren bir klibin önce yerel televizyon kanalı NDR, daha sonra ise devlet televizyonu ARD’de yayınlamasıyla ortaya çıkan mizah krizine Almanya’dan yanıt geldi. Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann’ın Türk Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına sessiz kalındığı gerekçesiyle eleştirilere hedef olan Almanya, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier aracılığıyla, “Türkiye’ye Avrupa değerlerine uysun'' mesajı gönderdi.

Erdoğan'ın mizah klibi için nota verilmesine Alman muhalefeti de tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

ABD'den Ford'a soruşturma açıldı! Yeni nesil otomobillerde 'ölümcül' özellik'
Xiaomi, SU7 üretiminde hızlandı: Artık herkesin ilgisini Porsche'dan ziyade bu araç çekiyor
Dev otomobil markası iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı
Ferrari'nin yeni harikası yollarda: F167, atmosferik V12 motoru ile göz kamaştırıyor!
Çinliler nihayet bunu da gerçekleştirdi! 440 bin TL'ye sıfır lüks otomobil