"Almanya AKP'ye yakın şirketlere mali desteği sınırlandıracak"

DW Türkçe'den Değer Akal'ın aktardığına göre, Alman yetkililer bu bağlamda Avrupa Yatırım Bankası kredilerinin gözden geçirileceğini açıkladı.AB mali yardımlarında yüzlerce milyon euroluk kesinti için Brüksel’de girişimde...

DW Türkçe'den Değer Akal'ın aktardığına göre, Alman yetkililer bu bağlamda Avrupa Yatırım Bankası kredilerinin gözden geçirileceğini açıkladı.

AB mali yardımlarında yüzlerce milyon euroluk kesinti için Brüksel’de girişimde bulunan, ikili kapsamdaki ekonomik destekleri gözden geçiren Alman hükümetinin, üçüncü adım olarak Avrupa Yatırım Bankası  (AYB) kredilerini de mercek altına aldığı öğrenildi.

'BERLİN, BASKI İÇİN ADIMLARI SÜRDÜRECEK'

Alman yetkililer, Türkiye'de siyasi gerekçelerle tutuklandığı ifade edilen Alman vatandaşlarının serbest bırakılmaması, Ankara'dan yapılan son açıklamaların gerilimi daha da tırmandırması nedeniyle, Berlin'in ekonomik baskı oluşturmak amacıyla adımlarını sürdüreceğini kaydettiler.

Bu kapsamda, AKP hükümeti ve AKP'li belediyeler açısından da önem taşıyan, altyapı ve kalkınma hamlelerine büyük destek sağlayan Avrupa Yatırım Bankası kredilerinde de sınırlamalara gidileceği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

10 senedir uyuyan Bitcoin cüzdanı uyandı: Ani yükseliş geldi!
Hazine ve Maliye Bakanlığından İşlenmemiş Altın İthalatında Kota Açıklaması
Depoları doldurmayın: Benzin ve motorine indirim geliyor!
Sigara tiryakileri bu son zamdan sonra tütüne yönelebilir! O sigara grubuna zam yapıldı!
Kripto Paralar Sıkı Denetime Alınıyor! Bakanlık İki Vergi Birden Getiriyor!