Almanya ''asker ithal edecek''

Alman ordusu, savaş yıllarından bu yana devam eden personel açığını kapatmak için diğer Avrupa ülkelerinden asker ''ithal etmeyi'' planlıyor.

Yıllardır eleman sıkıntısı çeken Alman silahlı kuvvetleri, personel açığını diğer Avrupa Birliği ülkelerinden kapatmayı planlıyor. Alman Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkili, ‘ordunun büyüyeceğini ve vasıflı ordu mensubu bulabilmek için bütün seçeneklerin gözden geçirilmekte olduğunu’ söyledi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre sözcü, Avrupa Birliği vatandaşlarının Alman ordusuna katılmasının 2016 yılından bu yana gündemde olduğunu belirtip, planların revize edilen personel stratejisine dâhil edildiğini açıkladı. İktidardaki koalisyondan Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisinin meclis grubu savunma sözcüsü Florian Hahn “Avrupa Birliği’ndeki serbest dolaşım prensipleri doğrultusunda formüller geliştirilebileceğini ancak her askerin sadakatinden emin olunması gerektiğini” söyledi.

‘LEJYONER ORDUSUNA DÖNÜŞMEMELİ’

Koalisyonun diğer üyesi Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin (SPD) savunma politikası sözcüsü Karl-Heinz Brunner de ‘Avrupa Birliği vatandaşlarının Alman ordusuna alınmasının gerçek dışı bir düşünce olmadığını’ belirtti Augsburger Allgemeine gazetesine konuşan Brunner, “Ancak Alman pasaportu verme vaadiyle de yabancıların silahlı kuvvetlere alınması Alman ordusunun lejyonerler ordusuna dönüşme tehlikesini doğurabilir” uyarısında bulundu.

Muhalefetteki sağ popülist Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin Meclis Grup Başkanı Alice Weidel ise bu girişimi eleştirdi. Weidel, Yerleşik siyasi iradenin sağduyudan uzaklaştığını, eleman açığının mecburi askeri hizmetin kaldırılmasından kaynaklandığını ve bu durumun derhal düzeltilmesi gerektiğini” söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu
İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs Baskınları Artıyor: 15 Filistinli Gözaltında
Ukrayna Başkomutanı: Rusya İle Cephe Hattında Durum Kritik
Gazze Şeridi'nde İsrail'in Savaş Planları: Refah İşgali Gündemde