Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 19 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edecek!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 19 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edecek. Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Scholz'un İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği açıklandı. Görüşmede, Ukrayna savaşı, Orta Doğu durumu, göç ve ekonomik politikalar gibi konular ele alınacak.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un, 19 Ekim'de Türkiye'yi ziyaret edeceği duyuruldu. 

Alman Hükümeti Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner, Berlin'deki basın toplantısında Scholz'un gelecek hafta sonu İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini açıkladı. Toplantının ardından bir basın açıklaması yapılacağı da belirtildi.

Görüşmenin içeriğine dair önceden bilgi veremeyeceğini ifade eden Büchner, Ukrayna'daki savaş, Orta Doğu'daki durum, göç, ikili ilişkiler ve ekonomik politikalar gibi konuların gündeme geleceği tahmininde bulundu. 

Bir gazetecinin Eurofighter satışına dair sorusunu yanıtlayan Büchner, görüşmeler hakkında detay veremeyeceğini, ancak silah ihracatına ilişkin daha fazla bilgi vermenin mümkün olmadığını belirtti. Büchner, "Alman Şansölyesi'nin Türkiye Cumhurbaşkanı'nı ziyaretinden her zaman yeni gelişmeler bekleyebilirsiniz." diyerek, ziyarette Ukrayna savaşının önemli bir konu olacağını ve Türkiye'nin bu bağlamda önemli bir ortak olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.