Almanya‘ da CHP NRW Birliğinden dijital Cumhuriyet Bayramı kutlaması!

Almanya‘nın Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde(NRW) faaliyet gösteren CHP nin en büyük yurtdışı örgütlenmesi olan NRW Birlikleri Cumhuriyet Bayramını YARIN Cuma akşamı dijital platformda kutlama kararı aldı.

ABC Gazetesi | Mehmet Tanlı

Başkan Nurcan Gül imzalı yapılan açıklamada ‚‘‘ Bugün Cumhuriyetin 97. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet bir çağdaşlaşma Projesidir. Ona Türkiye’ den çok uzaklardada olsa buralarda sahip çıkıyoruz ve asla daha  fazla hırpalanmasına  müsaade etmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyetinin mimarı,  kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, diğer kurucu yol arkadaşlarına, vatan ve millet için ölüme giden , hayatlarından vazgeçen tüm şehitlerimize Tanrıdan rahmet diliyorum.  29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyetimizin 97. Yılında tüm siyasi yasaklara rağmen, üyelerimizin sağlık durumunun korunmasını  dikkate alarak Almanya CHP NRW Birliği Yönetim Kurulu olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamasını bu sene dijital ortamda hazırladık. Bu kutlamamızı  Türkiye’den katılım sağlamak amacı ve çoğu çalışanlar için hafta sonuna denk getirme amacı ile 30 Ekim Cuma günü  saat 19.23 te başlayacak. 1 saatlik Programı Zoom-Sistemi ile  yapmaya karar verdik.‘‘ dendi.

Yine Birlik Ikinci Baskani Cemalettin Özer‘ de ‚‘‘Cumhuriyetin kazanımlarına, çığır açan reformlarına sahip çıkacağız. Cumhuriyetin yeniden ayağa kalkması için birlik olunmalı, cumhuriyet düşmanlarına karşı daha kararlı biçimde mücadele edilmeli. Cumhuriyet yıkılamayacaktır.Çünkü sahip çıkan şadece şu an biraz suskun olan  milyonlar var.‘‘ dedi.

CHP NRW Birliginin Kutlama Programı şöyle olacak:

1. Açılış, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

2. Günün anlamını vurgulayan Video  gösterimi

3. CHP Yurtdışı Koordinatörümüz Sayın Hakverdi Hakan Gürbüz’ün Selamlaması

4.  CHP NRW Birliği Başkanı Nurcan Gül'ün açılış  konuşması

5. Şiir ve Müzik

6. Kapanış

Programın moderasyonunu  Muzaffer Durkaya yapacak. Bu kutlamaya katılmak isteyen üyelerin öncelikle bedava olan Zoom App i Cep Telefonlarına yada  Bilgisayarlarına indirip yüklemeleri gerekiyor. Bunları yaptıktan  ve  Afişte görülen Cep Tel. katılımınızı bildirdikten sonra size Cuma günü  Zoom-Konferans öncesi link yollanacak, iletilecektir, toplu halde. Sizde o linke basarak online katılmış olacaksınız.

CHP NRW yönetimi bu konuda varsa Soru ve Önerilerinizide beklemekte olup  onları  Yönetim Kuruluna gönderebilirsiniz.

CHP NRW Birliği Cumhuriyet Bayrami öncesi Egitim icin Tablet kampanyası  başlattı

Almanya’ daki  CHP liler Türkiyedeki uzaktan eğitimde dar gelirli ailelerin çocuklarına  destek amacıyla CHP Genel Merkeziyle koordineli olarak bir Kampanya başlattı. Bu Kampanya kapsamında  Üyelerini ve sempatizanlarını Kampanyaya desteğe çağıran CHP NRW Birlikleri Yönetim Kurulu adına Başkan Nurcan Gül ‘’ Sizlerin duyarlılığı  uzaktan eğitime destek  olacaktır ,  illede  bir TABLET parası beklemiyoruz. 50 € civarinda olan Tabletler için herkes istedigi bagis miktarini yapabilir.  Maddi imkânlarınız dahilinde gönlünüzden gelen  her meblağ çağdaş nesillerin yetişmesi için eğitime  destek olacaktır. Damlaya Damlaya Göl olur MISALI. Desteklerinizi bekliyoruz. Güzellikleri çoğaltan Güzel yüreklerdir, Cumhuriyetimizin geleceğine umut olan herkese çok teşekkür ediyorum’’ dedi. Geleceğe ışık olalım...Sloganıyla devam eden kampanyada  şu ana kadar 106 Tablet parası toplanmış bulunuyor. Tablet paralarının yollanması  kamu yararına belgesi (Gemeinnützig ) olan ve bağış yapanların vergiden düşebilmeleri için CHP NRW Köln Temsilciliği Derneği seçilmiş bulunuyor.

Bu Kampanya sonuclari ile ilgili bilgiler dijital yapilacak Cumhuriyet Bayrami kutlamasina kadar CHP NRW Üyeleri bünyesinde   ve sonrası Kamuoyu ile devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tutuklama emri gelecek mi? Netanyahu, dünya liderlerine seslendi!
Yemen'deki Gerilim: ABD ve İngiltere Savaş Uçakları Ras İsa Bölgesini Vurdu
İspanya'da Altın Vize Programı Son Buluyor: Pedro Sanchez Kararı Açıkladı
İsrail, Gazze'de Kendi Askerlerini Vurdu!
İsrail ordusu, Gazze'de kendi askerlerine ateş ederek 2 ölüme sebep oldu