Almanya Dışişleri Bakanı Maas'tan Türkiye'ye yaptırım sinyali

AB Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye'ye yönelik yaptırımlara ilişkin konuştu.

AB Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Türkiye'ye yönelik yaptırımlara ilişkin konuştu.

''TÜRKİYE'YE KARŞI TEDBİRLERİ GÖRÜŞECEĞİZ''

Maas, Doğu Akdeniz’de son aylarda yaşanan gerilimin azalmaması nedeniyle Türkiye’ye karşı tedbirleri görüşeceklerini, “Almanya, son aylarda AB ile Türkiye arasında bir diyaloğu sağlamak için çok çalıştı. Ancak çok fazla provokasyon oldu ve Türkiye, Kıbrıs ve Yunanistan arasındaki gerginlikler herhangi bir doğrudan müzakereyi engelledi. Bu nedenle, bu haftaki AB Zirvesi’nde sonuçlarının ne olacağı hakkında konuşacağız” sözleri ile ifade etti.

‘ALMANLARIN BİLE SINIRI VARDIR’

Bugün Maas’tan önce Reuters’a konuşan üst düzey bir AB yetkilisi ise, “Durumun Ekim ayından daha kötü olduğuna itiraz edecek bir AB hükümeti olduğunu düşünmüyorum. Durumun değişmesi için talepte bulunduk fakat bu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Oruç Reis'in Ekim ayındaki zirveden hemen sonra denize açılması Türkiye ve Yunanistan'ın barışması için çok çaba sarf eden üye ülkeler tarafından hoş karşılanmadı. Almanların bile bir sınırı vardır” ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze'deki hükümetten uyarı geldi: Kıtlık kabusu geri döndü!
Putin: Çin Ziyaretinde Ukrayna Krizini Değerlendirdi
ABD'den açıklama: "İsrail savunmasız bırakılmıyor"
2050'ye Kadar Beklenen Yaşam Süresi 5 Yıl Artacak: Sağlıkta Değişimler Gözlemleniyor
Sheppey Adası Hapishanesinde Zehir Skandalı: Mahkumlar Gardiyanları Zehirledi