Almanya Gazze'ye yardım: İlk kez paraşütle yardım gönderdiler

Almanya, Gazze'ye insani yardım malzemelerini ilk kez paraşütle ulaştırarak önemli bir adım attı. Savunma Bakanı Boris Pistorius, bu hareketin Gazze'deki insanlara acil ihtiyaçları olan ilaç ve gıdanın ulaştırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Almanya, Gazze'ye insani yardım malzemelerini ilk kez paraşütle ulaştırdı. Alman Hava Kuvvetleri, bugün Gazze'ye paraşütle insani yardım malzemeleri indirerek bu önemli adımı attı. 

Alman Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yardım taşıyan uçakların Fransa'nın Evreux kentinde konuşlandığı belirtildi. Alman Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, C-130 tipi uçaklarla taşınan 4 ton acil gıdanın paraşütle Gazze'ye indirildiği ve 4 paletin ortalama 1000 metre yükseklikten bırakıldığı ifade edildi.

Savunma Bakanı Boris Pistorius, bu adımın Gazze'deki zor durumdaki insanlara acil ihtiyaçları olan ilaç ve gıdanın ulaştırılmasına katkıda bulunacağını belirtti. Almanya, Ürdün tarafından başlatılan havadan yardım operasyonuna katılma kararı almış ve bu görevin Fransa'nın Evreux kentindeki C-130J Hercules nakliye uçaklarıyla yürütüleceğini duyurmuştu. Almanya'nın bu yardımlara devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Dünya Haberleri

Tel Aviv ve Kudüs’te Hükümet Karşıtı Protestolar: Çok Sayıda Gözaltı
İsrail'de Güvenlik Toplantısında Gazze Stratejisi Tartışması
Gürcistan'da Protestolar: Avrupa Entegrasyonu İçin Sokaklarda
İsveç Araştırması: Obezite, Kanser Riskini Katlıyor!
Zamfara'da Silahlı Çete Saldırıları: 30 Ölü, Birçok Kişi Kaçırıldı