Almanya korona pozitif çıkan 949 kişiye test sonucunu söylememiş

Almanya'nın Bavyera eyaletine giriş yapan 44 bin kişiden 949'unun testleri pozitif çıktı. Test sonucu pozitif olan 903 kişinin yerleri tespit edildi ancak 46 kişinin nerede olduğu henüz bilinmiyor

Ülkenin güneydoğusundaki Bavyera eyaleti, ülke dışından gelen kişiler arasında Covid-19 testleri pozitif çıkanların bilgilendirilmediğini duyurdu.

Buna göre, eyalete giriş yapan 44 bin kişiden 949'unun testleri pozitif çıktı. 903 kişinin yerleri tespit edildi ancak 46 kişinin nerede olduğunun bilinmediği açıklandı.

Söz konusu testler, iki hafta öncesine kadar eyaletin özel merkezlerinde yapılıyordu. Bilgi girişinde yaşanan sorunlar nedeniyle sonuçlar günlerce açıklanmadı. Ülkeye giriş yapanlar ise pozitif test sonuçlarından habersiz normal hayatlarına devam etti.

Yaşanan karışıklıktan dolayı özür dileyen Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, daha fazla kişinin bu merkezlerde çalıştırılacağı sözünü verdi. Söder, istifa çağrılarıyla karşılaşan Bavyera Eyalet Sağlık Bakanı Melanie Huml'a da sahip çıktı.

Söder, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den sonra görevi üstlenebilecek isimler arasında öne çıkıyor. Merkel, Başbakanlık görevi için bundan sonraki dönemde aday olmayacağını duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
Covid-19 DNA'sını Keşfeden Bilim İnsanı laboratuvarına alınmadığını açıkladı
ABD'den İsrail askerlerine soruşturma açıldı: 5 birim tespit edildi