Almanya lideri Scholz açıkladı: Ukrayna’yı destekliyoruz ama Rusya’yla savaşta değiliz

Özellikle Almanya, Polonya ve Fransa’nın özel bir sorumluluğu var. Ukrayna’yı destekliyoruz fakat Rusya ile de savaş içerisinde değiliz” diye konuştu. Scholz, Avrupa’da dondurulan Rus varlıklarını da gelecekte silah satın almak için kullanabileceklerini söyledi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Polonya Başbakanı Donald Tusk ile Berlin'de yaptığı toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Scholz, "Birliğimiz, özellikle Almanya, Polonya ve Fransa'nın özel bir sorumluluğu olan Ukrayna'yı destekliyoruz, ancak Rusya ile savaş halinde değiliz" dedi. Ayrıca, Ukrayna'ya silah temin edileceğini ve bu durumun olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

‘UKRAYNA’YI DESTEKLEMEK AVRUPA İÇİN ÖNEMLİ’

Fransa lideri Macron da ciddi bir anda olduklarını ifade ederek, "Yeni bir önem başlıyor ve biz de orada olacağız. Üçümüzün bugün bir arada olması, Ukrayna’daki durum konusunda aynı kararlılıkta olmamız, Rusya’nın kazanmasına asla izin vermemeye ve Ukrayna halkını sonuna kadar desteklemeye kararlı olmamız halkımız, güvenliğimiz ve Avrupa’mız için bir güçtür" şeklinde konuştu.

Scholz, askeri teçhizat üretiminin Ukrayna ile genişletilmesi gerektiğini ve dondurulan Rus varlıklarının gelecekte silah almak için kullanılabileceğini söyledi. Macron, Ukrayna'nın desteklenmesinin Avrupa için önemli olduğunu vurgularken, Tusk ise Avrupa'nın birlik içinde olması gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı