Almanya PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan fotoğrafları hakkındaki kararını açıkladı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasak, KRV Yüksek İdare Mahkemesi tarafından onaylandı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasak, KRV Yüksek İdare Mahkemesi tarafından onaylandı. Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'nin Kasım 2017'de almış olduğu yasak kararına yapılan itiraz reddedildi.

AB TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİ VE ALMANYA'DAKİ ETKİNLİKLERİN YASAKLANMASI

Yüksek mahkeme, itirazı reddetme kararını, PKK'nın Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri sıralamasında yer almasına ve Almanya'da etkinlik göstermesinin yasak olmasına dayandırdı. Bu çerçevede, Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının toplantı ve gösterilerde kullanılmasına yönelik yasağı resmiyet kazanmış oldu.

KARARIN İTİRAZ EDİLEBİLİRLİĞİ VE GELECEĞİ

KRV Yüksek İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın nihai olmadığı belirtilirken, bu sonuca Federal İdare Mahkemesi'nde itiraz edilebileceği açıklandı. Bu durum, konuyla ilgili gelecekteki hukuki gelişmeleri bekleyen bir belirsizlik yaratmaktadır.

YASAK KAPSAMINDA ÖCALAN'A AİT ROZET VE FLAMALAR DA BULUNUYOR

Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'nin kararı sadece Öcalan'ın fotoğrafını değil, aynı zamanda terör örgütüne ait rozet ve flamaları da kapsamaktadır. Bu çerçevede, Almanya'nın başkenti Düsseldorf'ta gerçekleşen mahkeme kararı, PKK sembollerinin kullanımına geniş kapsamlı bir yasak getirmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Jandarma Operasyonuyla DAEŞ Üyeleri Yakalandı: Şanlıurfa'da Geniş Kapsamlı Operasyon
Maslak'ta Trafik Tartışması: Levyeyle Dikiz Aynası Kırıldı!
AK Parti il binasının önüne Can Atalay pankartı astılar
Düşük not alan kız öğrenci öğretmeni bıçakladı
Zeytinyağları güzellik yarışına girdi: Bakın en kalitelisi nerede üretiliyor