Almanya, Türkiye'den 60 bin işçi alacak!

Almanya, belirli meslek gruplarında işçi eksikliğini gidermek amacıyla dış ülkelerden işçi aramaya başladı. İşçi alımı düşünülen ülkeler arasında Türkiye'de yer alıyor. Ortalama 2500 euro maaşla çalışacak işçiler için 60 bin kişilik bir kontenjan belirlendi.

Avrupa Birliği'nin lider ülkelerinden Almanya, belirli meslek gruplarında işçi eksikliğini gidermek amacıyla dış ülkelerden işçi aramaya başladı. İşçi alımı düşünülen ülkeler arasında Türkiye'de yer alıyor. Ortalama 2500 euro maaşla çalışacak işçiler için 60 bin kişilik bir kontenjan belirlendi.

YÜKSEK İSTİHDAM İMKANLARI YURT DIŞINA GÖÇÜNÜN SEBEPLERİ ARASINDA

Türkiye'de yaşam maliyetlerinin artması, yüksek enflasyon ve düşük maaşlar gibi sebeplerle birçok vatandaş, ABD ve Avrupa gibi ülkelerde iş bulmayı ve döviz kazanarak yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefliyor. Özellikle gençler arasında yurt dışına yerleşme isteği oldukça yüksek.

YENİ YASA İLE ALMANYA'DA YENİLENEBİLİR ENERJİYE GEÇİŞ HIZLANIYOR

Avrupa Birliği ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde Almanya, çevre dostu enerjilere yatırım yapma kararı aldı. Fosil yakıtların yerine yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişi hızlandıran yeni yasa, 2026'ya kadar evlerde kullanılan ısıtma sistemlerinin büyük bir kısmının yenilenebilir enerjiden oluşmasını hedefliyor. Bu doğrultuda 2024'e kadar 60 bin yeni ısı ve kaloriferciye ihtiyaç duyulacak.

ALMANYA'DA İŞÇİLERE YÜKSEK ÜCRETLER SUNULUYOR

Almanya'da meclisten geçen Nitelikli Göç Yasası ile Türkiye'de meslek eğitimi almış veya uzun süre çalışmış işçiler için eğitim şartı kaldırıldı. Saatlik ücretlerin en az 20 euro olacağı belirtilirken, Almanya'da çalışacak işçilerin aylık maaşları 2500 Euro'ya kadar çıkabilecek.

EĞİTİM FIRSATLARI DA DEĞERLENDİRİLECEK

Almanya, nitelikli işçilerin yanı sıra eğitim almak isteyen deneyimsiz çalışanları da değerlendirecek. Geçmişte az deneyimi olan veya hiç deneyimi olmayan kişiler uzmanların yanında eğitim alarak sertifika programlarına katılabilecekler. Almanya'da işçi talebinin yoğunluğu, arzın gerisinde kalmış durumda. Binlerce kuruluşun yurt dışından nitelikli işçi getirme çalışmalarına rağmen, işçi taleplerinin artması şirketlerin randevu almasını zorlaştırıyor. Türkiye'de ise Almanya ile anlaşmalı şirketler, binlerce başvuruyu işleme almak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!