Almanya, üç Suriyeliyi Fırat Kalkanı'na da katılan Kaidecileri desteklediği gerekçesiyle tutukladı!

Almanya’nın Berlin, Bavyera ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde yaşayan, 36 ilâ 39 yaşlarındaki üç Suriye kökenli Alman vatandaşına, Suriye’deki terör grubu Ahrar uş-Şam’a para ve teknik malzeme göndererek destek oldukları...

Almanya’nın Berlin, Bavyera ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde yaşayan, 36 ilâ 39 yaşlarındaki üç Suriye kökenli Alman vatandaşına, Suriye’deki terör grubu Ahrar uş-Şam’a para ve teknik malzeme göndererek destek oldukları suçlaması yöneltiliyor. El Kaide lideri Eymen El Zevahiri'nin kişisel temsilcisi tarafından kurulan ve Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'nin de bölgedeki en büyük müttefiki olan örgüt, Türkiye'nin düzenlediği Fırat Kalkanı Operasyonuna da iştirak ediyor. 

Ahrar uş-Şam’a parasal ve teknik destek

Suçlama yöneltilenlerden biri terör örgütünü nakit para ve binlerce euro tutarındaki dürbün, telsiz tarayıcı, silah dürbünü, yönlendirici (Router) ve anten gibi teknik donanım ile desteklediği şüphesi altında bulunuyor. Diğer iki kişinin çeşitli konularda bu kişiye yardımcı olduğu, gözaltına alınan kişilerden birinin ise Ahrar uş-Şam’a bir kamyonet ile bir ambulans sağladığı, kamyoneti Suriye’ye kendisinin götürdüğü sanılıyor.

'Ahrar uş-Şam, Suriye’deki en etkili Selefî-cihatçı grup'

Federal Savcılık’a göre Ahrar uş-Şam, “Suriye’deki cihatçı gruplar arasındaki en etkili Selefî-cihatçı grubu'' oluşturuyor. Bu terör örgütünün nihaî hedefinin ise şeriata dayalı bir İslam devleti kurmak olduğu belirtiliyor. Örgüt ayrıca yine Almanya, ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkelerce de geniş destek gören Fetih Cephesi isimli terörist organizasyonun Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi ile birlikte liderliğini üstleniyor. 

Ahrar uş-Şam’ın üyeleri Alman adlî makamlarının gözetimi altında bulunuyor. Federal Savcılık geçen Cuma günü de 22 ve 24 yaşlarındaki iki kişi hakkında Ahrar uş-Şam üyesi oldukları gerekçesiyle Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi nezdinde dava açmıştı. Söz konusu iki kişinin Suriye’deki çatışmalara da katıldığı suçlamasında bulunuluyor.     

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
İtalya'da Bomba Tehlikesi! 36 Bin Kişi Tahliye Edildi!
Stormy Daniels, Trump'ın "sus payı" davasında yaşamının kaosa dönüştüğünü ifade etti
Netanyahu müzakere heyetine talimat verdi: "Israrcı olmaya devam edin”