Almanya vize randevu sistemini değiştiriyor

Almanya'nın Türkiye dış temsilcilikleri, 18 Mart 2024'ten itibaren vize başvuru randevu sisteminde değişiklik yapacaklarını duyurdu. Yeni uygulamada randevular, önceden belirlenen kriterlere göre atanacak ve başvuru sahipleri için ayrıntılı bilgiler resmi web sitesinde sunulacak.

Almanya'nın Türkiye dış temsilcilikleri, 18 Mart 2024 Pazartesi gününden itibaren vize başvuru randevu sisteminde değişikliğe gideceğini duyurdu. Yeni sistemde, başvuru süreci iki aşamada gerçekleştirilecek ve başvuru sahipleri öncelikle randevu bekleme listesine kaydolacaklar ve ardından gerekli e-posta ile bilgilendirilecekler.

İkinci aşamada ise, vize başvurusunun harici hizmet sağlayıcı iDATA aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimi alınacak. Artık randevular, başvuru sahiplerinin kronolojik sırasına göre tahsis edilecek ve bu sayede uygun randevu bulma sürecindeki zaman alıcı aramalara son verilecek. Yeni randevu kayıt seçeneği ise 1 Mart 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde uygulanmaya başlandı.

ALMANYA SCHENGEN VİZESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Schengen vizesi için randevu alma sürecinde dikkat edilmesi gereken koşullar, yapılan açıklamayla detaylandırıldı. 18 Mart 2024 tarihinden itibaren randevu talepleri, sadece Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinin resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru öncesinde, gerekli bilgilerin (başvuru formu, sunulacak belgeler, randevu takvimi vb.) web sitesinde bulunan bilgi formlarından alınması önem taşıyor.

EURO 2024 ile ilgili Schengen vizesine başvuru yapacaklar için ayrı bilgi formları mevcut. Randevular, harici hizmet sağlayıcısı iDATA'nın randevu bekleme listesindeki kayıtların sırasına göre atama yapacak. Randevu kaydı ücretsiz olsa da, vize başvurusunun yapılabilmesi için randevunun onaylanması için 1.000,00 TL tutarında bir ön ödeme gerekiyor; bu ön ödeme, hizmet ücretinin bir kısmını oluşturuyor. Ayrıca, randevu almak için acente veya aracı bir şirkete başvurmak gerekmiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Afra Saraçoğlu'nun Zor Anları! Skandal Dokunuş!
Alkoçlar Otelcilik kredi vurgunu mu yaptı: Kredi kaçırma iddiası gerçek mi?
Ünlü yönetmenin köpeği senaristin parmağını kopardı ve yedi!
Heidi Klum'un kuzeni iç çamaşır mankeni oldu! Babası sosyal medyayı ayağa kaldırdı!
Oğuz Murat Aci'nin babası 'sansür' iddialarının ardından sessizliğini bozdu: Aradı günah çıkardı