Almanya, Yunan bakanı'na Filistin tutumundan dolayı siyasi yasak getirdi

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, Almanya İçişleri Bakanlığı'nın Filistin'i destekleyen açıklamaları nedeniyle ülkedeki siyasi faaliyetlerine katılmasını yasakladığını belirtti.

Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Almanya'nın kendisi için siyasi faaliyetlere katılma yasağı getirdiğini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Varufakis, Almanya'da siyasi amaçlarla ziyarette bulunamayacağını ve çevrim içi toplantılara katılmasının yasaklandığını ifade etti. Bu yasağın nedeninin ise 12 Nisan'da Berlin'de planladığı Filistin'e destek konuşması olduğunu belirtti.

Varufakis, Alman polisinin 12 Nisan'daki konuşmasını engellediğini de açıkladı ve bu konuşmayı web sitesi aracılığıyla paylaştı.

Varufakis'in konuşmasında, Filistinlilerin uzun yıllardır adeta açık cezaevinde yaşadığını, temel ihtiyaçlarını zor sağladığını, dış dünya ile bağlantısının olmadığını ve periyodik olarak saldırıya uğradığını vurguladığı belirtildi.

Varufakis, Filistinlilere kısıtlı bir alanda sığınacakları ve meyve tadacakları bir ağaç bile bırakılmadığını vurguladı. Ayrıca Filistinli çocukların keskin nişancılar tarafından öldürüldüğüne de dikkat çekti.

Varufakis, kimin işlediğine bakmaksızın soykırımı ve savaş suçlarını kınadığının da altını çizerek, "Çünkü Güney Amerika ve Güney Afrika'da olduğu gibi İsrail-Filistin topraklarında da ırkçılığa karşı çıkıyoruz. Çünkü tarihi Filistin topraklarında Yahudiler, Filistinliler, Bedeviler ve Hristiyanlar arasında eşitlik, evrensel insan hakları ve özgürlüğü savunuyoruz," diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi