Almanya'da 400'den fazla polise 'aşırı sağcılık' soruşturması başlatıldı

Almanya'da, aşırı sağ görüşlere sahip oldukları şüphesiyle 400'den fazla polis memuru hakkında soruşturma başlatıldı. Herbert Reul, 'Anayasa ilkelerine uygun davranmayan ve aşırı görüşlere yatkın olan polis memurları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü için büyük bir tehdit oluşturuyor.'

 

Almanya'da, 16 eyalette görevli 400 polisin aşırı sağ görüşlere sahip oldukları veya çeşitli komplo teorileri ürettikleri şüphesiyle soruşturma veya disiplin soruşturması geçirdikleri belirtildi.


TEHDİT POTANSİYELİ GÖRÜYOR

Berlin, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Bremen ve Thüringen eyaletlerinden güncel rakamlar sağlanamadığı için, söz konusu sayının çok daha yüksek olabileceği ifade edildi.

Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul, araştırmacılara yaptığı açıklamada, "Anayasa temelinde hareket etmeyen ve aşırılıkçı görüşleri benimseyen polis memurları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü açısından büyük bir tehlikedir" şeklinde konuştu ve bu tür kişilerin polislik mesleği için uygun olmadığını vurguladı.

Alman Federal Meclisi federal polis komiseri Uli Grötsch ise muazzam bir tehdit potansiyeli gördüğünü belirterek, "Aşırı sağcıların polisi istikrarsızlaştırmaya çalıştığı bir dönemdeyiz. Tehlike her zamankinden daha büyük. Bu durum, tüm ülke için ve bu polisler için geçerlidir" değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı
İBB, Ali Selim Metli'nin isteğini yerine getirdi
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası
İşte tutuklanan polis müdürlerinin ifadeleri