Almanya'da Bebeğini Pencereden Atan Anne 7,5 Yıl Hapis Ceza Aldı

28 yaşındaki Katarina Jovanovic, Almanya'da yeni doğan bebeğini pencereden atarak öldürdü. Mahkemede, bebeğin kariyerini mahvedeceğini düşündüğünü belirten Jovanovic, kasıtlı öldürme suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Almanya'da 28 yaşındaki Katarina Jovanovic, yeni doğan bebeğini ev penceresinden aşağı atarak ölümüne neden oldu. Jovanovic, mahkemede bebeğin kariyerini olumsuz etkileyeceğini düşündüğünü ifade etti. Kasıtlı öldürme suçundan 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Jovanovic'in avukatları ise durumu bir kaza olarak nitelendirdi.

ALMANYA'DA BEBEĞİNİ PENCEREDEN ATTIĞI İÇİN MAHKEME KARARI VERİLDİ

Almanya'da, yeni doğan bebeğini pencereden atarak öldüren bir anne, mahkemede "bebeğin kariyerini mahvedeceğini" düşündüğünü belirtti. 

28 yaşındaki Katarina Jovanovic, kasıtlı öldürme suçundan 7 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemede, Jovanovic’in 12 Eylül 2023’te evde gizlice doğum yaptığı ve ardından bebeğini daire penceresinden aşağı attığı ortaya çıktı. 

Bebeğin birkaç dakika yaşadığı, dört metre yüksekten düşerek kafatasının parçalandığı belirlendi. 

Mahkeme sırasında Jovanovic, çocuk sahibi olmanın lüks bir otomobil üreticisinin hukuk departmanında yönetici olarak kariyerini mahvedeceğine inandığını söyledi. 

Savcı Mareike Hafendoerfer, "Sanık, özellikle mesleki ilerlemesi açısından yaşam planlarını bir çocuk uğruna ertelemeye hazır değildi. Bu, bebek doğduğunda verdiği bir karardı ve dolayısıyla cinayet suçunun unsurları gerçekleşti." dedi.

Jovanovic'in avukatları ise, müvekkillerinin evde tek başına doğum yaptıktan sonra bebeği yanlışlıkla düşürdüğünü ve hamile olduğunun farkında olmadığını savundu. Avukatlar, "Kanlı bebeği aniden eline aldığında psikolojik olarak olağanüstü bir durumla karşı karşıyaydı. Bu bir kazaydı, bebeği düşürdü. Çocuğun pencere pervazına nasıl düştüğü henüz belirlenemedi." şeklinde savunma yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.