Almanya’da Büyük Sınır Dışı Operasyonu: Türk Vatandaşları da Etkilenecek

Almanya'ya göç edenlerin sayısı artarken, iltica başvurularının kabul oranı giderek düşüyor. 2024’ün ilk altı ayında, Alman hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre iltica başvurularının kabul oranı sadece yüzde 1,1'e kadar geriledi.

Almanya'ya gelen göçmenler arasında Türklerin sayısı giderek artarken, iltica başvurularının kabul oranı düşmeye devam ediyor.

2023 yılının sonunda Almanya'da iltica başvurularının kabul oranı yüzde 1,1'e kadar geriledi. Aynı yıl içerisinde karara bağlanan 24 bin 131 sığınma başvurusunun kabul oranı ise yüzde 13 olarak kayıtlara geçti. Bu durum, birçok sığınmacının geri gönderilmesi yönünde kararların alındığına işaret ediyor. DW Türkçe'nin haberine göre, Almanya'da 2024'ün ilk altı ayında 4 bin 321 kişiye ülkeyi terk etmeleri için bildirim yapıldı.

ÜLKEYI TERK ETMESI İSTENENLER ARASINDA TÜRKLER DE BULUNUYOR

Muhalefetteki Sol Parti’nin federal hükümete yönelttiği bir soru önergesine verilen yanıta göre, 2024’ün ilk yarısında Almanya, 4 bin 321 kişi hakkında ülkeyi terk etmeleri yönünde karar verdi. Bu kişiler arasında en büyük gruplar Arnavutlar, Gürcüler, Türkler, Moldovalılar ve Cezayirlilerden oluşuyor.

2023 yılında Almanya’dan sınır dışı edilmesine karar verilen kişi sayısı 8 bin 19 olarak açıklandı. Bu rakam, 2020 ile 2022 yılları arasında 7 bin 81 ile 8 bin 257 arasında değişiklik göstermişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.