Almanya’da Kremlin’in Yıllardır Devam Eden Oyunu: 130 Ajanın Sırrı

Almanya'da 130'dan fazla Rus nüfuz ajanı belirlendi! Yenilikçi Yönetişim Enstitüsü raporu, Kremlin'in Alman siyasetini manipüle etmek için 130'dan fazla ajanı ekonomik bağlarla aktif hale getirdiğini ortaya koydu. Rusya'nın Avrupa'daki etkisi detaylı bir şekilde analiz edildi.

Almanya'da, Ukrayna işgaline aktif olarak dahil olan 130'dan fazla Rus nüfuz ajanının belirlendiği ve Rusya'nın Alman siyasetini manipüle etmek için ekonomik bağları kullandığı ortaya çıktı. Yenilikçi Yönetişim Enstitüsü'nün "Avrupa'daki Rus Etkisini Ortaya Çıkarmak" raporu, Kremlin'in Avrupa'daki nüfuz operasyonlarını detaylı bir şekilde analiz etti.

Almanya'da, Ukrayna işgaline aktif olarak dahil olan 130'dan fazla Rus nüfuz ajanının belirlendiği bildirildi. Bu ajanların, Rusya'nın Berlin'in Kiev'e verdiği desteğe rağmen Alman siyasetini ve kamuoyunu manipüle etmek için uzun süredir devam eden ekonomik bağları kullanarak faaliyete geçirildiği tespit edildi. Yenilikçi Yönetişim Enstitüsü'nün "Avrupa'daki Rus Etkisini Ortaya Çıkarmak" raporu, Rusya'nın Avrupa'daki etkisini detaylı bir şekilde analiz etti. Rapora göre, Kremlin yanlısı anlatıların stratejik olarak yayılması ve Avrupa devletlerinde kamuoyunu ve siyaseti şekillendirmek için nüfuz operasyonları uygulanması, Rusya'nın Ukrayna işgalini destekleyen temel unsurlardan biri oldu. Raporda, Almanya, Fransa, İtalya ve Ukrayna'da toplamda 360 Rusya yanlısı lobici belirlendiği ve bu grupların Rus istihbarat subayları tarafından desteklendiği bilgisi yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam