Almanya'da M Çiçeğinin Yeni Varyantı Klad 1 İlk Kez Görüntülendi!

Almanya'da, M çiçeği (Mpox) virüsünün yeni bir hastalığının ilk kez tespit edildiği bildirildi. Sağlık otoriteleri, Klad 1 adı verilen bu yeteneğin, önceden bilinen özelliklerden farklı özellikler taşıdığını ve potansiyel sağlık risklerini oluşturabileceğini bildirdi.

Robert Koch Enstitüsünden (RKI) yapılan açıklamada, yurt dışında bir kişinin M çiçeğinin yeni özelliği Klad 1 virüsüne yakalandığı belirtildi. RKI'ye göre, Almanya'da bu virüsten kaynaklanan herhangi bir ölüm vakası kaydedilmedi.

RKI, şu anda Almanya'da Klad 1 virüsü için herhangi bir risk öngördüğünü ancak durumu takip etmeye devam ettiğini duyurdu. Klad 2b virüsünün Almanya'da Mayıs 2022'den bu yana ifade edilirken, Klad 1'in yaşadığı için ilk vaka ise İsveç'te tespit edilmiştir.

M ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ HAKKINDA

M çiçeği virüsü, kemirgen hayvanlar (fareler ve sincaplar gibi) veya örnek bireylerden bulaşmaktadır. Virüsün sebep olduğu vücut bakımlarına dokunmak, bu hastalıkların içerdiği elbise, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek, bulaşma yolları arasında yer alıyor.

Virüsün göstergeleri, İklim değişikliğinden 5 ila 21 gün sonra ortaya çıkabilmektedir. Genel olarak yüksek ateş, baş, sırt ve kas ağrıları, lenf bezlerinin şişmesi, yorgunluk, üşüme, yorgunluk ve ciltte su çiçeğine benzer kırışıklıklar ile kendini göstermektedir.

İçerisinde özel bir tedavi yöntemi mevcut değildir, ancak antiviral sistemlerle tedavi yapılmaktadır. Vakaların büyük çoğunluğundaki hastalık hafif bir şekilde atlatılıyor ve birkaç hafta içinde iyileşiyor.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), "maymun çiçeği hastalığı" olarak bilinen bu durum, 2022 yılında ırkçılık ve üzüntüleri nedeniyle "mpox" olarak yeniden adlandırılmıştır. M çiçeği virüsü, 14 Ağustos'ta DSÖ tarafından "uluslararası dolaşan sahipli halk sağlığı acil durumu" olarak ilan edilmiştir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.