Almanya'da mültecilere yönelik saldırılar iki katına çıktı

Almanya'da geçen yıl mültecilere karşı gerçekleşen saldırılar, bir önceki yıla göre dramatik bir şekilde artarak neredeyse iki katına çıktı. Sol Parti Milletvekili Clara Bünger, ırkçı saldırıların arkasındaki öfkenin artışını endişe verici buluyor.

Almanya'da, 2022 yılında mültecilere karşı gerçekleşen saldırıların sayısı önemli ölçüde arttı. Neuen Osnabrücker gazetesinin aktardığına göre, Sol Parti Milletvekili Clara Bünger'in soru önergesine hükümet tarafından verilen yanıt, endişe verici bir tabloyu ortaya koydu. Geçen yıl, ülkede mültecilere yönelik 1248 saldırı gerçekleştiği belirtilirken, bu sayı 2023'te neredeyse iki katına çıkarak 2 bin 378'e ulaştı.

219 KİŞİ YARALANMIŞTI


Saldırıların sadece sayısal olarak değil, aynı zamanda şiddet içeren saldırılarla da artış gösterdiği vurgulanıyor. 2022 yılında mültecilere yönelik 313 şiddet içeren saldırıda 219 kişinin yaralandığı bildirilirken, 2023'te bu tür saldırıların artarak devam ettiği kaydediliyor. Özellikle mülteci yurtlarına yönelik saldırıların da ciddi şekilde arttığı belirtiliyor. 2022'de 70 olan mülteci yurtlarına yapılan saldırı sayısı, 2023'te 180'e yükseldiği ifade ediliyor.

Sol Parti Milletvekili Clara Bünger, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, ırkçıların artan öfkeyi mültecilere karşı saldırıya dönüştürme eğilimlerinin şaşırtıcı olmadığını belirtti. Bu artışın, toplumda var olan ırkçı ve nefret dolu söylemlerin ve eylemlerin bir sonucu olduğunu ifade eden Bünger, yetkililerin bu konuda daha etkili önlemler alması gerektiğini vurguladı. Almanya'da mültecilere yönelik saldırıların artması, ülkede göçmenlere karşı artan bir nefretin ve ırkçılığın yansıması olarak değerlendiriliyor. Bu durum, toplumda ırkçılığa karşı daha güçlü bir mücadelenin gerekliliğini bir kez daha ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsrail'in Eurovision'a katılımına yönelik protestolar artıyor!
Zelenskiy ve Metsola görüşmesi: Ukrayna'nın savunma ve barış çabaları ele alındı
Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor