Almanya'da PKK Provokasyonu: Dışişleri Bakanlığı Adaletin Sağlanmasını Bekliyor!

Belçika'daki PKK provokasyonu, Almanya'nın Hannover kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na yansıdı. PKK yandaşları, binanın camlarını kırmaya çalıştıktan sonra kaçtılar. Dışişleri Bakanlığı, Alman yetkililerle temas edilerek olaya karşı gerekli tepkinin iletildiğini açıkladı.

Almanya'da PKK Destekçileri Hannover Başkonsolosluğu'na Saldırdı!

Almanya'da dün gece, terör örgütü PKK'ya destek yürüyüşü düzenleyen 12 PKK yandaşı, yürüyüş sonrası Hannover Başkonsolosluğu'na giderek binanın camlarını sert cisimlerle kırmaya çalıştı.

Saldırganlar, başkonsolosluğun ana giriş bölümündeki camı çatlattıktan sonra hızla olay yerinden kaçtı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre; Türk diplomatlar, saldırıya ilişkin dün gece Hannover'de yerel makamlarla görüşmeler yaptılar.

Bugün ise Ankara'da, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ile bir görüşme gerçekleştirildi.

Kaynaklar, Almanya'nın başkenti Berlin'de de benzer bir girişimin olabileceğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yapılan Açıklama: Saldırıda Can Kaybı veya Yaralanma Yok.

Dışişleri Bakanlığı'ndan saldırıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''26 Mart gecesi PKK terör örgütü destekçileri tarafınca Hannover Başkonsolosluğumuzun giriş kapısına bir saldırı düzenlenmiştir. Olayda can kaybı veya yaralanma yaşanmamıştır. Saldırının peşinden, Alman yetkililerle temas edilerek yurttaşlarımızın ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinden Alman makamlarının sorumlu olduğu hatırlatılmış, Avrupa’daki Türk toplumunu tahrik amaçlı eylemlere müsaade etmemeleri gerektiği aktarılmıştır. Köşeye sıkışmış olan terör örgütü PKK’nın Avrupa’daki Türk toplumunu huzursuz etmeye dönük eylemlerinin arttığı görülmektedir. Vatandaşlarımızın sağduyusu yardımıyla bu provokasyonlar daha büyük vakalara dönüşmemiştir. İlgili ülkelerden beklentimiz, terör örgütü destekçilerinin eylemlerine izin verilmemesi ve saldırganların bir an önce adalet önüne getirilmesidir.''

Belçika'da PKK Provokasyonu Devam Ediyor!

Terör örgütü PKK destekçileri, Belçika'nın Liege kentine bağlı Cheratte köyünde dün Türklere ait iş yerlerine, derneklere, evlere ve bir camiye saldırmıştı. Ülkü Ocakları binasını ateşe veren grup, camiye saldırarak camlarını kırmış ve terör örgütü lehine sloganlar atmıştı.

Polisin olaylara müdahale etmediği belirtilirken, görgü tanıkları yaşananları aktardı.

Bu olaylar, 25 Mart'ta Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu önünde barikatları söken ve polise saldıran yaklaşık 150 kişilik bir grubun ardından gelmişti. Söz konusu kalabalık, önce Türkiye'nin Brüksel Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddeye, ardından Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Schuman Meydanı'na doğru yürümek istemiş ancak polis tarafından engellenmişti.

Geçtiğimiz 24 Mart'ta ise Heusden-Zolder kentinde nevruz kutlamaları bahanesiyle PKK yandaşları, arabalarında terör örgütü simgeleri ve Abdullah Öcalan'ın posterleriyle Türklerin yoğun olduğu caddelerden geçmiş ve buna tepki gösteren Türk asıllı vatandaşlarla arbede yaşanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Toplandı: 'Trolleşme' Tehlikesine Dikkat!
MSB Basın Toplantısı: F-16 Tedarik Süreci ve Terörle Mücadelede Güncel Gelişmeler
Öğretmenler dikkat: İl içi yer değiştirme başvuruları başlıyor!
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Yayman: "Tiktok Türkiye'de yasaklanabilir"