Almanya'da sınırdışı kararları artıyor

Almanya'da düzensiz göçmenler arasında Türklerin sayısı artıyor, ancak iltica başvurularının kabul oranı 2023'te %1,1'e düştü. 2023'te toplam 24 bin 131 başvurudan yalnızca %13'ü kabul edildi. Ülkeden sınırdışı edilenler arasında en büyük gruplar Arnavutlar, Gürcüler ve Türkler bulunuyor.

Almanya'ya gelen düzensiz göçmenler arasında Türklerin sayısı giderek artarken, iltica başvurularının kabul oranı 2023 yılı itibarıyla %1,1'e geriledi. 2023'te karara bağlanan 24 bin 131 sığınma başvurusu için ortalama kabul oranı ise %13 olarak belirlendi. Bu durum, birçok sığınmacının geri gönderilmesine yol açan kararların alındığını gösteriyor.

Almanya'da 2024'ün ilk yarısında, 4 bin 321 kişiye ülkeyi terk etmesi yönünde bildirim yapıldığı bildirildi. Bu kişilerin en büyük gruplarını Arnavutlar, Gürcüler, Türkler, Moldovalılar ve Cezayirliler oluşturuyor.

2023 yılı için Almanya'da sınırdışı kararı verilen kişi sayısı 8 bin 19 olarak açıklanırken, bu sayı 2020-2022 yılları arasında 7 bin 81 ile 8 bin 257 arasında değişiklik göstermişti.

Almanya, Avrupa'da en çok sığınma başvurusu yapılan ülke olma özelliğini taşıyor. Sosyal devlet yapısı, yüksek maddi yardımlar ve büyük göçmen nüfusu, pek çok kişinin aile veya akraba bağları nedeniyle her yıl yüz binlerce sığınmacıyı Almanya'ya çekiyor. Son on yılda en fazla sığınmacı Suriye'den gelirken, bunu Afganistan'dan gelenler izledi. 2023'te Türkler ikinci, Afganlar ise üçüncü sırada yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.