Almanya'da Türkleri İlgilendiren Yeni Yasa Yarın Yürürlüğe Giriyor!

Almanya, çifte vatandaşlık konusunda önemli bir adım atıyor. Yarın yürürlüğe girecek olan yeni yasa ile birlikte, Almanya'da yaşayan göçmen kökenli bireyler için çifte vatandaşlık alma süreci kolaylaşacak.

Almanya'da Vatandaşlık Yasası Değişiyor: Çifte Vatandaşlık Kolaylaşıyor

Almanya'da "Vatandaşlık Yasası'nın Modernizasyonu Yasası", Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından 26 Mart'ta imzalandıktan üç ay sonra yarın resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek. Yeni yasa, Alman vatandaşlığına geçişi önemli ölçüde kolaylaştıracak ve çifte vatandaşlığın önündeki bazı engelleri kaldıracak.

Yasayla Getirilen Kolaylıklar

Yasal İkamet Süresi: Alman vatandaşlığına geçmek için gereken yasal ikamet süresi, 8 yıldan 5 yıla indiriliyor. Opsiyon Modeli: Kişiyi ebeveynlerinin vatandaşlığı veya Alman vatandaşlığı arasında seçim yapmaya zorlayan "opsiyon modeli" kaldırılıyor. Sosyal Yardım: Vatandaşlığa geçmek isteyenlerin, sosyal yardım almadan kendilerinin ve ailelerinin geçimini sağlamaları gerekiyor. Dijital Başvuru: Vatandaşlık başvuruları artık dijital olarak yapılacak. Hızlı Kontrol: Vatandaşlığa kabul koşullarını önceden "Hızlı Kontrol" testi ile değerlendirebilme imkanı sunulacak.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yahudi Düşmanlığı ve Irkçılık: Yahudi düşmanı, ırkçı, yabancı düşmanı veya insanlık dışı eylemlerde bulunanlar ile kadın erkek eşitliğini kabul etmeyenler Alman vatandaşlığına alınmayacak. Almanca Bilgisi: Vatandaşlık başvurusunda bulunanların Almanca dil bilgisini kanıtlamaları ve vatandaşlık testine girmeleri gerekecek. Geçmiş Başvurular: Geçmişte belediyelerden işleme alınmayan 40 bin başvuru da yeni yasa kapsamında değerlendirilecek.

Berlin eyaletinin Göçmenlik Dairesi Direktörü Engelhardt Mazanke, bu yıl 20 bin kişinin vatandaşlığa kabul edilmesini hedeflediklerini belirtti. Özellikle Berlin'deki Türk toplumundan yoğun başvuru bekleniyor.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.