Almanya'da yüzlerce kişi ırkçılığı protesto etti

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkede aşırı sağa karşı düzenlenen yüz binlerce göstericinin toplumu cesaretlendirdiğini belirtti. Steinmeier "Hepsi farklı ama hepsinin ortak yanı bulunuyor. Onlar, insan düşmanlığına ve aşırı sağa karşı ayağa kalkıyor" dedi

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, ülkede aşırı sağa karşı düzenlenen yüz binlerce göstericinin toplumu cesaretlendirdiğini belirtti. Steinmeier, video mesajında, Almanya genelinde bu hafta sonu gerçekleşen gösterilere vurgu yaparak, "Hepsi farklı ama hepsinin ortak yanı bulunuyor. Onlar, insan düşmanlığına ve aşırı sağa karşı ayağa kalkıyor." dedi.

DEMOKRATLARIN İTTİFAKI GEREKLİ: CUMHURBAŞKANI'NDAN ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Steinmeier, gelecekte özgür ve barış içinde bir arada yaşamak isteyen insanları desteklediklerini vurgulayarak, "Bu insanlar hepimizi cesaretlendiriyor. Onlar, cumhuriyetimizi ve anayasamızı, anayasanın düşmanlarına karşı savunuyor. Onlar, insanlığımızı savunuyor." ifadelerini kullandı. Steinmeier, demokratların bir araya gelmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Demokrasimizin geleceği, demokrasi karşıtlarının sesinin kuvvetine değil demokrasiyi savunanların gücüne bağlıdır. Birlikte daha kuvvetli olduğumuzu gösterelim." çağrısında bulundu.

IRKÇILIĞA VE AŞIRI SAĞA KARŞI TOPLANTILAR: NAZİLER DIŞARI

Berlin'de on binlerce kişi, ırkçılığa ve aşırı sağa karşı toplandı. Halk, Nazilerin dışlanması talebiyle sokaklara çıktı. Postdam'da Kasım 2023'te, Almanya için Alternatif (AfD) Partisi üyeleri ile bazı Hristiyan Demokrat Partisi üyelerinin, milyonlarca yabancı kökenlinin zorla sınır dışı edilmesini öngören plan üzerinde gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Plan, sığınmacıların, ülkede kalma hakkı bulunan yabancıların ve Alman vatandaşlarının sınır dışı edilmesini içeriyordu.

AFD'YE KARŞI TEPKİ: HALK SOKAKLARA ÇIKTI

Gizli görüşmenin ortaya çıkmasının ardından Almanya'da AfD'nin kapatılması tartışmaları başladı. Halk, son dönemde aşırı sağa ve AfD'ye karşı tepki göstermek için sokaklara çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!
İsrail'de Hapis Yolu Göründü!