Almanya'dan Çarpıcı Karar: Türkiye Vize Kısıtlamalarına Eklenerek Listeye Alındı!

Avrupa ülkeleri, son yıllarda Türkiye'ye yönelik uyguladıkları sıkı vize politikalarına devam ediyor. Özellikle Schengen bölgesindeki ülkeler, Türk vatandaşlarının vize başvurularına yüksek oranlarda olumsuz yanıt vermekte.

Avrupa ülkeleri, son yıllarda Türkiye'ye yönelik uyguladıkları sıkı vize politikalarına devam ediyor. Özellikle Schengen bölgesindeki ülkeler, Türk vatandaşlarının vize başvurularına yüksek oranlarda olumsuz yanıt vermekte. Bu durumla ilgili olarak Almanya'dan gelen yeni bir karar, çeşitli tepkilere yol açtı. Uygulanan kısıtlamalar, Türk vatandaşlarının Avrupa'ya girişini daha da güçlendirirken, durumu düzeltme umutları giderek azalıyor.

TÜRK VATANDAŞLARI İTİRAZ HAKKINDAN MAHRUM!

Almanya, Türkiye'den yapılacak vize ret itirazı başvurularını bir yıl boyunca kabul etmeyeceğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, 2023 yılında Türkiye, Çin ve Fas'taki vize retlerine yönelik itirazların değerlendirilmesinin askıya alındığını bildirmişti. Bu uygulama bir yıl daha uzatılarak, başvuruların 30 Haziran 2025 tarihine kadar otomatik olarak askıya alınacağı belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, bu kararın gerekçesini de açıkladı. Pandemi sonrasında seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte vize başvuru merkezlerinin yoğun bir başvuru yüküyle karşı karşıya kaldığı ve bunun da bazı bölgelerde vize randevularında daha uzun bekleme sürelerine yol açtığı ifade edildi. Amaç, vize başvurularına daha hızlı geri dönüş yapılabilmesini sağlamak.

Çok sayıda kişinin vize başvuru randevusu almak için aylarca beklemek zorunda kaldığı vurgulanırken, bu durumu düzeltmek amacıyla vize başvurularını değerlendirebilecek ekipteki kapasiteyi artırabilmek için başvuru retlerine itirazları inceleyecek ekibin başka alanlarda görevlendirilmesine karar verildiği aktarıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.