Almanya'dan İran'daki vatandaşlarına ülkeyi terk edin uyarısı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail-İran gerilimi nedeniyle vatandaşlarına İran'dan ayrılma çağrısı yaptı. İsrail’in, İran'ın füze saldırısına karşılık olarak İran’a operasyon hazırlığında olduğu belirtilen uyarıda, bölgede durumun gergin ve değişken olduğu vurgulandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını İran'dan ayrılmaları ve bu ülkeye seyahat etmemeleri yönünde uyardı.

İsrail-İran arasındaki artan gerilim nedeniyle yapılan uyarıda, İsrail'in, İran’ın gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık olarak İran'daki petrol platformları ve nükleer tesislere yönelik bir operasyon hazırlığında olduğu kaydedildi. Almanya, İran'daki vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulunurken, seyahat planlayanları da bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "1 Ekim 2024'te İran, İsrail'e balistik füze saldırısında bulundu. İsrail ordusundan bir karşılık bekleniyor ve İran topraklarına yönelik saldırılar göz ardı edilemez." ifadesi yer aldı.

İRAN’IN İSRAİL’E SALDIRISI


İran, 1 Ekim Salı günü akşam saatlerinde İsrail'e 180 balistik füze fırlattı. İran Devrim Muhafızları, bu saldırıyı Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan’ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirdiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın bu hamlesini "büyük bir hata" olarak nitelendirdi ve bunun karşılığının ağır olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.