Almanya''dan Özil''e ''ırkçılık suçlaması'' yanıtı

Almanya''nın Türkiye kökenli futbolcusu Mesut Özil''in milli takımı bırakma açıklamasına Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanlığı yanıt verdi: "Mesut''un katkısı büyük, ona minnettarız, ama ırkçılık suçlamalarını kabul etmiyoruz."

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mesut Özil'in milli takımı bırakma kararının üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Ancak ''DFB'nin ırkçılıkla bağlantılı olduğu suçlamasını kesinkes reddediyoruz. DFB uzun yıllardır Almanya'da entegrasyon çalışmalarının içinde önemli rol oynuyor'' diye devam eden açıklamada, bununla birlikte federasyonun meseleye gerektiği gibi yaklaşmamış olabileceği kabul edildi.

''Mesut Özil'in ırkçı sloganların hedefiyken kendisinin yeterince korunduğunu hissedememiş olması esef verici'' diyen federasyon, ''DFB, en tepedeki temsilcilerden her gün tabanda halka kendini adayarak hizmet edenlere kadar çeşitlilikten yanadır'' diye ekledi.

'KARARINA SAYGI DUYUYORUZ'
Sputnik'in aktardığına göre, açıklamada "Mesut Özil'in milli takımdaki üstün formundan dolayı müteşekkiriz. 2014 FIFA Dünya Kupası şampiyonluğuna büyük katkı sağladı. Almanya formasıyla 92 maçta forma giydi ve milli takımdaki birçok başarıda pay sahibi oldu'' vurgusu yapılarak ''Milli takımda devam etseydi mutlu olurduk, ancak kararına saygı duyuyoruz'' denildi.

Kriz, Almanya'nın Türkiye kökenli futbolcuları Mesut Özil ile İlkay Gündoğan ve Türkiye milli takım futbolcusu Cenk Tosun'un, mayıs ayında Londra'yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşarak fotoğraf çektirmeleri ve Premier Lig'de giydikleri formaları hediye etmeleriyle başlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
Galatasaray'ın Efsanesi Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Son Halini Görenler Hayrete Düştü!
Ersun Yanal canlı yayında İsmail Kartal'ı hedef aldı!
İsmail Kartal Fenerbahçe Tarihinde Unutulmaz Bir İlke İmza Attı!
Türk sporunda dönüm noktası: Milli eskrimci Enver Yıldırım, Paris 2024'te Türkiye'yi temsil edecek