Almanya’dan Sınır Dışı Edilecek Türk Vatandaşlarının Sayısı Büyüyor!

Almanya ve Türkiye arasında yapılan görüşmeler sonrası, ilk etapta 200 Türk vatandaşı çeşitli tarifeli seferlerle Türkiye'ye sınır dışı edilecek. Toplamda 13,500 kişinin geri dönmesi bekleniyor.

Almanya ve Türkiye arasında aylardır devam eden müzakerelerin ardından, çok sayıda Türk vatandaşının sınır dışı edileceği yönündeki iddialar gündeme geldi. Almanya'nın Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesinin haberine göre, ilk etapta 200 Türkiye vatandaşı, çeşitli tarifeli seferlerle Türkiye’ye getirilecek.

SINIR DIŞI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Uçakların Almanya’nın farklı havalimanlarından kalkacağı belirtilirken, hükümet kaynakları bu sürecin Türk vatandaşlarını sınır dışı etme çalışmalarının başlangıcı olarak değerlendiriyor. Türkiye'nin ise haftada 500’e kadar vatandaşını geri almayı teklif ettiği ifade edildi.

GEREKEN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

Almanya'nın, Türk vatandaşlarının sınır dışı işlemleri için gerekli hazırlıkları sürdürdüğü vurgulandı. Türkiye’nin charter uçuşlarla sınır dışı işlemlerini reddettiği, ancak bu tür uçuşların "özel uçuş" olarak adlandırılması durumunda kabul etmeye hazır olduğu bilgisi verildi. Almanya’dan ayrılması beklenen toplam Türk vatandaşı sayısının ise 13,500’ü geçtiği belirtiliyor.

SIĞINMA BAŞVURULARINDA ARTIŞ

Haberde, Türkiye'den Almanya'ya yapılan sığınma başvurularının son dönemde artış gösterdiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım ayında Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyaretin, sınır dışı çabalarına olumlu etkisi olduğu vurgulandı. Koruma kotasının düşük olması nedeniyle Türkiye vatandaşlarının Almanya’yı terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

SİYASİ İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Almanya’nın, Türkiye’ye gönderdiği sınır dışı edilmesi gereken 200 kişinin isimlerinin bulunduğu listeye Türkiye’den olumlu yanıt aldığı ifade ediliyor. Bu liste, Türkiye Başkonsolosluğu ile işbirliği içinde işleme alınırken, pasaportların geçerlilik süresinin dolması ya da yenilerinin alınması gibi durumlarda iki kurumun beraber çalışması gerekeceği bildirildi.

GÖÇ POLİTİKALARINDA DEĞİŞİKLİKLER

Türkiye'nin charter uçuşlarla sınır dışı işlemlerine karşı durmasının sebebi, ülkenin Suriye veya Afganistan gibi menşe ülkelerle anılmak istememesi. Türkiye, kendisini daha çok gönüllü olmayan bir geçiş ülkesi olarak görmekte ve bu nedenle sınır dışı işlemlerinin, sınırlı sayıda kişinin tarifeli uçuşlarla yapılmasını tercih etmekte. FAZ gazetesi, resmi olarak bu uçuşların "özel uçuşlar" olarak adlandırılması halinde Türkiye’nin ilerleyen süreçte charter uçuşlarına onay verebileceğini öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.