Almanya'dan Suriyelileri Geri Gönderme Kararı Netleşti; Artık Suriye Tehlike'si Yok

Son dakika! Almanya’da Yüksek İdare Mahkemesi, Suriye'nin artık "güvenli bir ülke" olduğuna hükmederek karar verdi! Suriyelilerin siyasi korunma talebini reddetti. Karar yardımıyla göçmen karşıtı Almanya hükümeti, ülkedeki yüz binlerce Suriyeliyi ülkesine geri gönderilme fırsatı elde etti.

Göç karşıtı politikalarını uzun süredir güçlendiren Almanya, son 10 yılda ülkeye göç eden Suriyelilerin sınır dışı edilmesi için yasal altyapıyı buldu. Kuzey Ren-Vestfalya'daki Münster Yüksek İdare Mahkemesi, "siyasi nedenlerle kalma hakkı" talep eden Suriyelinin talebini, "Suriye'nin artık güvenli bir ülke olduğunu" belirterek reddetti.

Yalnızca bu bölgede 36.000 Suriyeli sığınma başvurusunda bulunurken, eyaletteki en yüksek mahkemenin aldığı bu karar, yasa dışı sığınma hakkı kazanan veya "ölüm cezası, savaş, işkence" gibi nedenlerle ikinci Alman korumasına başvuranların sınır dışı edilebileceği anlamına geliyor. . Suriyeliler sınır dışı ediliyor. Sayılarının 100 bine ulaşabileceğini söylüyorlar.

'WANDANS'A YAPILAN SALDIRI PLANLANMAMIŞTI'


Sözcü'den alınan bilgiye göre; Mahkeme kararında şöyle deniyor: "Suriye'de insanların yaşamları genel olarak tehdit altında değil. "Bu saldırılarda sivillerin ölmesi beklenmiyor ve bölgenin yeterince güvenli olduğuna dair yeterli kanıt var" dedi.

Son yıllarda Türklere karşı 'güvenli ülke' tanımına benzer kararlar alınmış, Türklerin sığınma başvuruları ve ikinci sınıf koruma hakkı yüzde 90 oranında reddedilmiştir.

Bu karar şu ana kadar Suriyelilere yönelik alt mahkemelerin korumasının ötesine geçiyor.

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN ESAD ÜZERİNDEKİ ETKİSİ


Bu kararın uygulamaya geçmesinin ve diğer mahkemelerin de bu karara uymasının biraz zaman alabileceği söylense de şu anda asıl mesele Suriye ile müzakere edilmesi ve mültecilerin 'bir miktar sosyal güvenceye sahip olabilmesi için yardımların artırılması' gibi görünüyor. güvenlik'. kendi ülkelerindeki durum".

Avrupa Birliği aslında şimdi Suriye lideri Beşar Esad'la oturup bu konuyu tartışmanın ve konuyu Avrupa ülkelerine göndermenin mümkün olup olmadığını öğrenmenin bir yolunu arıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.