Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Vize Kısıtlaması: İtiraz Hakkı 2025’e Kadar Askıya Alındı

Almanya, Türkiye, Çin ve Fas'tan yapılan vize başvurularına yönelik ret itiraz sürecini bir yıl daha askıya aldı. Türk vatandaşları, 30 Haziran 2025'e kadar vize başvurularına ret yanıtı aldıklarında itiraz hakkını kullanamayacak.

Almanya, vize politikalarında Türk vatandaşlarına yönelik yeni bir kısıtlama getirdi. Geçtiğimiz yıl Çin, Fas ve Türkiye'den yapılan vize başvurularına ilişkin ret itiraz sürecini askıya alan Almanya, bu uygulamayı bir yıl daha uzattı. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu karar 30 Haziran 2025’e kadar geçerli olacak. Böylece Türk vatandaşları, vize başvurularına ret almaları durumunda itiraz hakkını kullanamayacak.

Almanya’nın bu kararında, pandemi sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte vize başvurularında yaşanan artışın etkili olduğu ifade ediliyor. Özellikle artan başvuru yoğunluğu nedeniyle vize bölümlerinin ciddi bir iş yükü altına girdiği belirtilirken, itiraz süreçlerinin askıya alınmasıyla birlikte vize değerlendirme sürecinin hızlandırılmasının hedeflendiği açıklandı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, başvuru retlerine yapılacak itirazları değerlendirecek ekiplerin farklı görev alanlarına yönlendirildiğini ve böylelikle başvuruların daha hızlı sonuçlandırılmasının planlandığını vurguladı.

Son yıllarda Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, Türk vatandaşlarının vize başvurularına yönelik ret oranlarını artırmış durumda. Almanya’nın bu son kararı da Türk vatandaşlarının Avrupa seyahatlerini zorlaştıran yeni bir kısıtlama olarak değerlendiriliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.