Almanya'dan 'Türkiye'ye ambargo' açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler sebebiyle Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik ambargo talebini doğru bulmadığını ifade etti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, "Türkiye’ye yönelik silah ambargosu talebini stratejik olarak doğru bulmuyorum. Bir NATO partnerine bunu yapmak kolay da değil. NATO ortağı Türkiye’nin ABD’den füze alamadığı için kolayca Rusya’dan aldığını gördük" diye konuştu.

Alman Bakan ayrıca Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlığın diplomatik kanallardan çözüleceği umudunu henüz kaybetmediğini söyleyerek "Elbette, ihtilafın bir çözümü olduğuna ve bir NATO ortağını, silahlanma iş birliğinden kalıcı olarak çıkarmak zorunda olmadığımıza inanmaya devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Geçen günlerde Yunanistan hükümeti, Avrupa Birliği liderler zirvesinde Doğu Akdeniz politikaları sebebiyle Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması teklifini masaya koymuş fakat bu öneri AB ülkeleri tarafından kabul edilmemişti.

Yunan hükümeti, ambargo kapsamında Almanya'nın Türkiye'ye ihraç ettiği deniz altı parçalarının ihracatının da durdurulmasını istemiş, Yunanistan medyası bu konuda Başbakan Miçotakis'in Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştüğünü ileri sürmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü